A Beatles.

Történet a dal mögött: így alkotta meg a Beatles az egyik leghíresebb számát

Az All You Need Is Love vitathatatlanul a Beatles egyik legikonikusabb száma, a dal azonnal felismerhető a fülbemászó dallamáról, gyakran fütyült refrénjéről, és egyszerű üzenetéről.


A Lennon-McCartney szerzőpáros dala, az All You Need Is Love 1967-ben jelent meg, albumon kívüli kislemezként. A dal születése érdekes, mivel nem a hagyományos módon, az átélt élményeken keresztül, hanem egy felkérésen keresztül jött létre, mikor megkérték őket, hogy írjanak egy darabot egy globális eseményre.

A szóban forgó esemény az Our World volt, a világ első műholdas élő globális televíziós adása. A Fab Fourt 1967. június 25-én forgatták a londoni EMI stúdióban, ahol daluk előadását világszerte közvetítették 25 ország több mint 400 millió nézőjének. Lennon szándékosan könnyen érthetővé és követhetővé tette a dal szövegét, tekintettel arra, hogy a nemzetközi közönség esetleg nem lesz képes felfogni az igazán misztikus vagy bonyolult üzeneteket.

A szám az 1967-es Summer of Love szellemét és a San Francisco-i Haight-Ashbury hippi központú terület romantikus eszméit is megragadta. A dal később az ellenkultúra mozgalmának és a flower power filozófiájának himnuszává vált.

Az esemény hat óra hosszú volt, melyen hat kontinens zenéje mutatkozott be. Nagy-Britanniát a The Beatles képviselte. Eredetileg úgy volt, hogy a zenekar élőben játssza el a számot a műsor alatt, de ehelyett egy előre felvett háttérsávot használtak, amire Lennon ráénekelt.

Végül az esemény sikeres volt, az All You Need Is Love pedig valódi sláger lett, és négy hétig állt az első helyen az Egyesült Királyság kislemezlistáján.

Forrás: Far Out

A figyelmetekbe ajánljuk