beatles rajongók

George Harrison édesanyja a Beatles-rajongók miatt szégyellte, hogy nőnek született

George Harrison édesanyja, Louise Harrison még a hatvanas évek elején egy levélben árulta el, hogy a Beatles-rajongók sikoltozása miatt nagyon szégyellte, hogy nő.



A „Csendes Beatle" édesanyja rendszeresen válaszolt a világ minden tájáról érkező rajongóknak, akik leveleket küldtek liverpooli otthonába. Louise Harrison hetente írt tinédzserlányoknak, akiknek betekintést engedett fia hírnevébe, valamint a világon végigsöprő Beatlemániába derült ki a Sky News cikkéből.

Ez is érdekelhet:„A zenetörténelem legnagyobb hibája” – a The Beatles elutasításának sztorija

Az asszony egy 1963-as levelében írta le gondolatait a hisztérikus jelenetekről, amelyeknek szemtanúja volt egy manchesteri koncert során.

Nagyon szánalmasnak volt, ahogy a rajongók végig sikoltoztak az egész fellépés alatt. Egy épeszű ember se fizetne és állna sorba egy jegyért, csak azért, hogy egész este üvöltözzön, és egy hangot se halljon a színpadról. Nagyon szégyelltem, hogy nő vagyok

–olvasható a levélben.

A fiatal lány, Janet Gray 1963-1966 között heti rendszerességgel küldött leveleket a Harrison család otthonába. A 25 levélből álló, nemrégiben eladásra kínált sorozatból pedig kiderül, hogy Mrs. Harrison összebarátkozott vele, illetve élénken érdeklődött a lányról, és természetesen büszke anyuka lévén megosztotta a fia hőstetteit is.

A tinédzser egyike volt a világszerte élő több ezer rajongónak, akiknek Harrison asszony írt és válaszolt.

Olvasd el ezt is!George Harrison és Ringo Starr kiadatlan dalára bukkantak rá

A tinilány pedig magánéleti problémáit is megosztotta vele, és sokszor mesélt arról, hogy az anyukájával folyton veszekednek, amire Mrs. Harrison a következőket írta:

Remélem, hogy a neked írt levelem nem okoz gondot otthon, mert ha igen, akkor nem fogok többet írni. Janet, remélem, megpróbálsz majd emlékezni arra, hogy anyukád a legjobb barátod, még akkor is, ha bizonyos kérdésekben nem értetek egyet. Hála Istennek én mind a négy gyermekemmel jól kijövök, és ők is egymással. Imádkozni fogok, hogy minden rendben legyen a közeljövőben.
Sok szeretettel:
Louise Harrison

Nemrég pedig kiderült, hogy ezek az irományok is szerepelnek majd az augusztus 26-án zajló liverpooli Beatles-emléktárgyak árverésén.

    A figyelmetekbe ajánljuk