Ringo Starr és George Harrison.

George Harrison és Ringo Starr kiadatlan dalára bukkantak rá

Nyilvános világpremiert kapott egy eddig kiadatlan dal, amelyben két Beatles-tag is közreműködött.


A Radhe Shaam című dalt – amelyben Ringo Starr dobol, George Harrison pedig gitározik benne – Suresh Joshi műsorvezető írta 1968-ban.

A dalra a 75 éves férfi egyik barátjának fia talált rá, aki a karanténidőszak alatt rendszeresen segédkezett az egykori tévésnek. A számot ezután 100 embernek játszották le a liverpooli Beatles Múzeumban. Paul Parry, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a meghívott közönség, amelynek Joshi úr is tagja volt, imádta az alkotást.

Azt mondta, hogy ez egy „elképesztő" szám, emellett hozzátette, hogy a Beatles-tagok közreműködése "összetéveszthetetlenül" kihallatszik a dalból.

Ez egy nagy pillanat volt. Valahová máshová vitt. Teljesen egyértelmű, hogy George gitározik a felvételen[és] olyan volt, mintha visszahozta volna őt az életbe. Ringo dobolása is összetéveszthetetlen.

A páros éppen a Hey Jude felvételeinek szünete alatt játszotta fel a dal hiányzó részeit. Joshi szerint az alkotás ma is aktuális.

Maga a dal azt a koncepciót járja körül, hogy mindannyian egyek vagyunk, és hogy a világ a mi osztrigánk. Ezt mindannyian felismertük a világjárvány során

– mondta Joshi.

Elmondta, hogy barátja fiának, Deepak Pathaknak mesélt a zenei múltjáról, és megkérte a fiút, hogy keresse meg a mesterszalagot.

Miután előkerült, Pathak elküldte azt Suraj Shinh zenei producernek, aki helyreállította a szalagot és kikeverte a dalt, amelyben Ashish Khan énekes is közreműködött.

A számot először a BBC Radio Merseyside rádióban játszották le az elmúlt napokban.

A Parry elmondta, hogy terveik szerint nemsokára kiadják a dalt, és az eladásából származó teljes bevételt jótékony célra fordítják majd.

Forrás: BBC

A figyelmetekbe ajánljuk