Bárzongorista verseny a Balatonon: a világot már bejárták, most Akarattyán szórakoztatnak

Bárzongorista verseny a Balatonon: a világot már bejárták, most Akarattyán szórakoztatnak

Vérpezsdítő melódiák, nosztalgikus dallamok, kellemes hangulat és izgalmommal teli légkör: lezajlott az idei Bárzongorista Verseny négy elődöntője. A fekete-fehér billentyűk tíz hazai mestere folytatja a versengést a balatonakarattyai Spumante Pezsgőbárban.


Azt, hogy a zongoristák milyen magas színvonalú előadással kápráztatták el már az elődöntők során a közönséget, az tükrözi a leghívebben, hogy a szokásos, csevegős, bár-hangulattal ellentétben mindenki olyan áhitatos csendben figyelte végig játékukat, mintha egy koncertteremben ülnének. Szerencsére azonban a gyöngyöző pezsgőspoharak és a jégkockákkal csilingelő koktélok nem hiányoztak az asztalokról, no és persze a hangos tetszésnyilvánítások sem, egy-egy dallam után!

A nézők a taps mellett is kivették részüket a versenyből, hiszen az ő szavazataik nyomán jutott tovább nyolc zongorista a középdöntőbe, további kettőt pedig a zsűri delegált. A zsűri, amely mostantól személyesen is résztvesz az eseményeken: Dr. Batta András prof., zenetörténész, a Magyar Zene Háza igazgatója; Joós István, a Magneoton kiadó vezérigazgatója; és Nyári Gyula, a Magyar Bárzongoristák Egyesületének elnöke, a Magyar Állami Operaház Zongoraművésze.

Következnek hát a középdöntők, amelynek résztvevői: Almási Antal, Banyák Gyula, Banyák József, Csorba Sándor, Mida Oszkár, Oláh Zoltán, Ottrok Béla, Pikács István, Taligás Tibor és Villás György.

Július 22-én, július 28-án és augusztus 11-én újabb izgalmas feladatok várják a zongoristákat és persze további csodás dallamok valamint igényes szórakozás a bárzene szerelmeseit!

Az eseményről további részleteket a verseny hivatalos honlapján tudhatnak meg, jegyek erre a linkre kattintva vásárolhatók.

A figyelmetekbe ajánljuk