Banksy graffiti
Fotó: Shutterstock

Alkotás közben videózhatták le Banksyt

Habár a hivatalos csapata tagadja, sokak szerint a titokzatos művészt sikerült levideózni alkotás közben Londonban. A felvételen látszik, hogy éppen egy struccokat ábrázoló képen dolgozik, ami pont beleillik a legfrissebb sorozatába.

Londonban levideózták, ahogyan egy ismeretlen férfi három struccot fest a brit főváros egyik postájának falára. A helyiek szerint maga Banksy látható a felvételeken, aki társadalomkritikus munkái mellett névtelenségéről is híres. Sokak szerint az is alátámasztja a videó hitelességét, hogy a művész nemrég több új alkotást is festett London városának különböző pontjaira, például orrszarvút, kecskét, elefántot és gorillát, így a struccok jól illenek az állatos tematikába.

A Sun magazin megosztotta a videót, amelyben egy fehér pólós férfi készíti a falfestményt, így rögtön találgatni kezdtek, hogy vajon Banksy maga látható-e alkotás közben. A művész hivatalos menedzsmentje tagadja, hogy őt láthatjuk a felvételen, illetve elmondták, a három strucc sem az ő keze munkája.

A hivatalos közlemény ellenére is sokan úgy vélik, a művészt sikerült megörökíteni, ám mások szerint valaki Banksynek adja ki magát. A magazin elérte a videó készítőjét, a 26 éves Morgan Taylort, aki elmondta, hogy a férfi nyugodtnak és komfortosnak tűnt alkotás közben.


A figyelmetekbe ajánljuk