Christopher Walken
Getty Images /Foc Kan

Christopher Walken szándékosan tönkretett egy eredeti Banksy-művet

A színész magnóliaréteggel tüntette el a graffitiművész patkánymotívumát.


Christopher Walken egy eredeti Banksy-művet semmisített meg a BBC új vígjáték-dráma sorozatának forgatásán. A The Outlaws című sorozat, – amelynek főszereplője és írója Stephen Merchant, a The Office társszerzője,– Bristolban játszódik, és egy csapat kitaszított ember történetét követi nyomon, akiket arra kényszerítenek, hogy közmunkájuk részeként egy közösségi központ felújításán dolgozzanak.

A hatrészes sorozat utolsó epizódjában a csoport egy graffitivel borított falat takarít, amikor Walken karaktere felfedezi Bansky patkánymotívumát, és miután a közmunkás tisztje felszólítja, hogy fesse át, a Ponyvaregény sztárja egy hengerrel eltünteti az értékes műalkotást egy réteg magnólia festékkel.

A műsor szóvivője megerősítette a graffiti hitelességét. Egy nemrégiben kiadott közlemény megerősítette a pletykákat:

Megerősíthetjük, hogy a The Outlaws végén látható műalkotás egy eredeti Banksy-mű volt, és hogy Christopher Walken a jelenet forgatása során átfestette azt, és végül megsemmisítette."

De természetesen kiderült, hogy a bristoli művész is bűnrészes volt a tervben. A kreatív csapat kitalálta az álomforgatókönyvet, és felvette a kapcsolatot a művész képviselőivel abban a halvány reményben, hogy talán segít nekik.

A forgatásra érve a stáb rájött, hogy Banksy meglátogatta őket. Aztán nem sokkal később észrevették, hogy a forgatás helyszínén is járhatott, hiszen otthagyott valamit. Nem hittek a szerencséjüknek, ugyanis egy óriási patkányt festett a rá jellemző stencilezési technikával, valamint a jellegzetes aláírásával.

A személyazonosságát titkoló művész egy feltétellel ajándékozta a művet a műsornak:

Az egyetlen kikötése az volt, hogy tényleg fessék át"

– mondta a show szóvívője.

(Dazed)


A figyelmetekbe ajánljuk