Az épület szerencsés tulajdonosa nem a saját szakállára adta el a festményt.

Még tavaly októberben jelent meg egy installáció Nottinghamben, amiről Banksy nem sokkal később jelezte, hogy az ő alkotása. A mű egyik része egy kerékgumival hulahoppkarikázó kislány, míg a másik része egy hiányzó kerekű bicikli, ami egy oszlophoz láncolva áll a falfestmény előtt. Azóta a kerékpárt valaki ellopta, de a festmény mindeddig sértetlenül a helyén maradt.

Múlt héten azonban az alkotás is eltűnt, mivel egy műgyűjtő megvásárolta és lebontotta a téglafalat. A kép John Brandler galériatulajdonoshoz került, aki állítása szerint hatszámjegyű összeget fizetett érte, és külön szakembereket hívott a fal eltávolításához. Brandlernek nem ez az első Banksy-festménye: korábban a művész több más alkotását is megszerezte, köztük egy Port Talbot-i garázs faláról a Seasons Greetings című művet is.

Az új tulajdonos szerint ezzel időben megóvta a képet, mielőtt a nedvesség, majd a penészedés áldozatává vált volna. Még idén szeretné kiállítani egy múzeumban társaival, de előbb még Skóciába küldi helyreállítani.

A helyi önkormányzat egyébként mindenképpen megtartotta volna a hulahoppozó kislányt, de mivel magántulajdonban volt az épület, nem tehetett semmit. A BBC cikke szerint az épület tulajdonosa először megpróbálta „eladományozni" a Banksy-művet, de végül az eladás mellett döntött. A nevét elhallgatni kívánó háztulajdonos végül az eladásból származó pénzt fogja jótékony célokra adományozni.

Korábban itt írtunk arról, hogy közel kétmilliárd forintra nőtt egy eladó ház értéke, mert Banksy még éppen időben ráfestett.


Friss

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Íme, 3+1 ötlet a fokhagyma felhasználására

A fokhagyma antioxidánsokban és természetes antibiotikumokban gazdag egészséges zöldség. Hogyan használhatnánk fel minél sokrétűbben a hétköznapokban?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Tízmilliárdos projekt keretén belül nyílik Madame Tussauds Budapesten

2022 első negyedévében nyílik Madame Tussauds Budapesten.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk