Talán a hónap egyik legszerencsésebb háztulajdonosa lett a nő, akinek otthonára még pont időben rajzolt a művész.

Ahogy mi is beszámoltunk róla pár napja Bristolban, ahol Banksy felnőtt, a totterdowni lakosok a megfoghatatlan művész új falfestményére ébredtek. A mű egy idősebb nyugdíjast ábrázol, aki éppen kitüsszenti a fogsorát, mindezt pedig Nagy-Britannia legmeredekebb utcájának egyik házára alkotta.

Instagram/Banksy

Az épület lakója és tulajdonosa, Aileen Makin szerencsésebb nem is lehetett volna. Az 57 éves nő régóta árulta már házát, sőt, el is adta azt, és a következő hetekben írta volna alá az eladási szerződést az új tulajdonossal, de közben, december 10-én hajnalra megjelent a Banksy graffitije otthonán.

Mivel az ismeretlen brit művész korántsem az esztétikailag hanyag és vandál munkáiról ismert, ezért az épület amolyan vászonként funkcionál, amin egy értékes festmény terül el.

Ezért nem véletlen, hogy szakértői becslések szerint közel tízszeresére növekedett a ház értéke.

Makin a történtek előtt 300 000 fontért kínálta eladásra otthonát (nagyjából 120 millió forint), de miután megtudta mennyivel növekedett az értéke, rögtön vissza is mondta a tranzakciót. Feltehetőleg a ház most durván ötmillió fontot is érhet , ami forintra átszámolva brutális összeg: közel kétmilliárd.

Mintha egy egészen ritka műkincs is beletartozna az épület vételárába – annyi különbséggel, hogy ez a házon kívül van.

Egyébként biztosan Banksy műve a falfestmény, mivel az Instagram-oldalára is feltöltötte azt. Pár napon belül pedig már rengetegen keresték fel a házat, hogy élőben is megcsodálják.


Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk