Jelenet Az ördög Pradát viselből

A Variety értesülései szerint a Disney folytatást készít a 2006-os, Meryl Streep, Anne Hathaway és Emily Blunt főszereplésével készült sikerfilmhez.


A 2006-ban megjelent film forgatókönyvírója, Aline Brosh McKenna jelenleg is tárgyal a Disney-vel arról, hogy ő írja a következő rész történetét is. Az még nem világos, hogy az eredeti szereplőgárdából kik térnek vissza, de az új film állítólag Meryl Streep karakterét, Miranda Priestly-t követi, aki a hagyományos magazinkiadás hanyatlása miatt új irányt keres karrierjének.

Fontos szerepet fog játszani Emily Charlton (Emily Blunt) is, aki Priestly asszisztenséből egy luxusmárka nagyhatalmú vezetőjévé nőtte ki magát.

A 2006-os Az ördög Pradát visel Lauren Weisberger 2003-as regényéből készült – Weisberger a könyv megírása előtt az amerikai Vogue szerkesztőjének, Anna Wintournak a személyi asszisztenseként dolgozott. A film hatalmas kasszasiker volt, és elég jó kritikai visszhang övezte: amellett, hogy 326,7 millió dollárt hozott világszerte, Streep elnyerte érte a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-ot, valamint Oscar-jelölést is kapott.

Hathaway és Blunt legutóbb a Variety Actors on Actors című interjúsorozatában emlékezett vissza a film készítésére. Hathaway a mai napig élete egyik legfontosabb munkájának tartja a Meryl Streeppel közös filmet:

Nem hiszem, hogy bármelyikünk is tudta volna előre, hogy az lesz belőle, ami lett. Ez az a film, ami megváltoztatta az életemet.

A folytatás híre Az ördög Pradát visel musical-változatának októberi bemutatója előtt érkezik. A londoni West Enden futó darab zenéjét Elton John szerezte, főszereplője Vanessa Williams, rendezője és koreográfusa pedig Jerry Mitchell.

A figyelmetekbe ajánljuk