Kép a Forrest Gump forgatásáról
Fotó: Getty Images

Különleges filmben szerepel újra együtt a Forrest Gump főszereplő párosa

Novemberben kerül a mozikba Robert Zemeckis új filmje, amelyhez azt a Robin Wrightot és Tom Hankset kérte fel főszereplőnek, akik az idén 30 éves Forrest Gump szerelmespárját – Jennyt és Gumpot – alakították az ikonikus történetben.

A „Here" címet viselő alkotás Richard McGuire 2014-es, azonos című képregénye alapján készül. A történetmesélés különlegessége, hogy a film egy teljes évszázad eseményeit meséli el, mindezt azonban egyetlen kameraképpel, egy nappali faláról.

A kamera a mozi teljes 104 perces játékideje alatt egyszer sem mozdul majd el.

A tinédzser, később felnőtt, majd megöregedő párt alakítja Tom Hanks és Robin Wright.

Ezt is olvasd el! Tom Hanksnak komoly kétségei voltak a Forrest Gump sikerével kapcsolatban

A nézőpont egy, és az sosem változik, de körülötte minden más igen. Szerintem ez egy érdekes módja annak, hogy meditáljunk a halandóságról

– mesélt ambíciózus ötletéről Robert Zemeckis nemrég a Vanity Fairnek.

Mindig is úgy gondoltam, hogy filmkészítőként az a feladatunk, hogy olyan dolgokat mutassunk meg a közönségnek, amiket a való életben nem látnak

– folytatta a most 72 éves direktor, aki többek között olyan klasszikusokat rendezett a Forrest Gump mellett, mint a Vissza a jövőbe-trilógia vagy a Számkivetett – ez utóbbi ugyancsak Tom Hanksszel.

Ez is érdekelhet: Ezért tartott 10 évig, hogy a Forrest Gumpból film legyen

A történetbéli idő múlását különböző digitális öregedésgátló, illetve öregítő effektekkel érik majd el a készítők.

Ilyet láthattunk már például Martin Scorsese Az ír című krimijénél vagy tavaly a legújabb Indiana Jones és a sors tárcsájánál, Harrison Ford esetében.

Bár az elmúlt években Zemeckis filmjei nem vívtak ki nagy elismerést, Wright és Hanks közös szerepeltetése arra ad reményt, hogy ismét egy remek alkotás láthatnak majd a nézők.


A figyelmetekbe ajánljuk