Alien.
20th Century Fox

Stanley Kubrick úgy megdöbbent az Alien egyik jelenetén, hogy azonnal felhívta Ridley Scottot

Az Alien (A nyolcadik utas: a Halál) című film abszolút egyedinek számított a maga korában, sőt, egy jelenet okán még a legendás Stanley Kubrick is felhívta a mozi direktorát, Ridley Scottot.


Az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál című film óriási sikernek örvendett. Ez egyáltalán nem meglepő, ugyanis Ridley Scott és csapata ugyanis olyan látványvilágot hoztak össze, amin még a legnagyobb mesterek is megdöbbentek.

Jó példa erre, hogy a bemutató után pár nappal a 2001: Űrodüsszeia rendezője, Stanley Kubrick is megkereste Scottot, mivel a legenda nem értette, hogy miként forgatták le az egyik jelenetet – írja a Slash Film.

Ez is érdekelhet: Martin Scorsese már megint beszólt a Marvelnek

A történet során ugyanis a John Hurt által játszott Kane mellkasából szabályosan kimászik egy űrlény, a mester azonban nem tudta elképzelni, miként oldotta meg Scott ezt az igen nehéz feladatot.

Először egy héttel az Alien megjelenése után beszéltem Kubrickkal. Valaki azt mondta: >> Stanley Kubrick van a vonalban <<. Azt kérdeztem: >>Halló? <<. >> Halló. Stanley Kubrick vagyok. Hogy vagy? Most láttam az Alien-t. Hogy a fenébe csináltad azt az izét, ami a mellkasából jön ki? Mert van egy másolatom, lefuttattam a gépen, és nem látom a vágást. << Erre azt mondtam: >> Nos, John Hurt vágott egy lyukat az asztalra, egy szörnyű, kényelmetlen helyzetben feküdt, és csináltam egy üvegszálas héjat... <<. Azt mondta: >> Megvan, megvan, megvan, megvan. Briliáns <<

– idézte fel a Total Film Scott sztoriját.

Egy másik korszakos zseni, Guillermo del Toro pedig arról mesélt, hogy Kubrick szabályosan odavolt, Ridley Scottért, és a néhai testvéréért Tony Scottért is, aki többek között a Top Gun rendezője volt.

Többször hallottam, hogy Stanley Kubrick nagyon-nagyon szerette és nagyon csodálta mind Ridley-t, mind Tony Scottot, különböző módon

– mondta del Toro.

A figyelmetekbe ajánljuk