Sigourney Weaver az Alienben

Sigourney Weaver az Alienben

Sigourney Weaver nem lesz benne az új Alien-sorozatban

Az oka, hogy Noah Hawley sorozata a jövőbeli Földön játszódik, messze Ripley űrhajójától.


Az FX korábban bejelentett Alien tévésorozata sínen van, de rossz hírekkel kell számolnia a franchise rajongói számára. Sigourney Weaver felbukkanására ugyanis felesleges lesz várni, az eredeti széria sztárja ugyanis nem fog szerepelni a sorozatban. Az FX főnöke, John Landgraf egy február 17-i panelbeszélgetésen adott tájékoztatást a sorozatról, amelyet a csatorna bevált alkotója, Noah Hawley (Fargo, Légió) irányít.

Landgraf elmondta, hogy mivel a széria nem túl messze a jövőben játszódik a Földön, nem pedig az űrben, nem lenne értelme, hogy Weaver Ripley-je felbukkanjon a sztoriban.

Ez az első történet az Alien-franchise-ban,, ami a Földön játszódik. Tehát a mi bolygónkon játszódik. Közel a század végéhez, amiben most vagyunk, tehát olyan 70 év múlva.

Ezzel együtt megerősítette azt, hogy az eredeti filmek többi szereplőjére se érdemes emiatt számítani, a xenomorfot leszámítva persze, ami benne lesz az új sorozatban is. Az Alien eredeti karaktereitől való eltávolodás sok teret hagy Hawley-nak, hogy valami újat hozzon létre, amit Landgraf is elismert.

Noah-nak megvan ez a hihetetlen képessége, és azt hiszem, ezt már a Fargo esetében is láthattátok, hogy egyszerre találja meg a módját annak, hogy hűséges nyúljon az eredetihez, ahogy tette a Coen fivérek filmjével, de közben meg valami újat is letesz az asztalra, ami egyszerre jelenti egy franchise kiterjesztését és újraértelmezését.

Meg kell várnunk, hogy ez hogyan fog kinézni. Persze csak azután láthatjuk, miután Hawley leforgatta a Fargo következő évadát. Az antológiasorozatotnak ugyanis nemrég rendelték be az 5. évadát.

(Forrás: Consequence)

A figyelmetekbe ajánljuk