Blinking Jurassic Park GIF

Nyár első hivatalos hónapja során te is elmenekülnél inkább a kánikula elől, méghozzá egy hideg, jól légkondicionált moziterembe? Akkor most segítünk választani, hogy azon már kevesebbet kelljen gondolkodj, hogy mit is nézzél.


Jurassic World: Világuralom

Oké, legyünk őszinték! A rebootolt széria eddigi két filmje messze nem volt annyira meggyőző finoman szólva se, hogy lélegzetvisszafolytva várhassuk a folytatást. Mindezt figyelembe véve két film után végre tényleg elengedtük azt a rohadt szigetet, amin mindig kiszöknek a dínók, helyette a trilógia befejezőrészében végre az óriás őshüllök elárasztották valóban az egész világot, egy dologra pedig mindig jó lesz ez a franchise: hogy óriás dinókat nézzünk a moziban, ahol az egész vásznat betöltve hozzák ránk a frászt gigászi termetükkel. Ez lesz a nyár filmje? Valószínűleg nem, de óriás dinók! És végre nem ugyanaz a sztori a szigettel, az előző filmnek is jót tett, hogy egy kastélyban játszódott a fele. Remélhetőleg rövidesen eljutnak a dinók az űrbe is, egészen érthetetlen, miért nem ott tartunk már.

  • Premier: június 9

A játszma

Amennyiben viszont a nagy látványos szörnycsaták helyett inkább valami intellektuális közelharcra vágyunk, akkor se szenvedünk hiányt. A legjobb, hogy egy magyar film fogja kielégíteni vélhetően ezen igényünket, ugyanis A játszma gyakorlatilag a fantasztikus A vizsga folytatása ugyancsak Köbli Norbert forgatókönyvíró klaviatúrájából, az utóbbi években pedig számtalanszor bizonyította nekünk, hogy kiváló a történelmi témájú zsánerfilmek írásában. Szóval ha nyár neked nem a nagy robbanásokról és CGI-harokról szól, akkor ez lesz vélhetően a te filmed, az alkotók eddigi munkássága önmagáért beszél ugyanis.

  • Premier: június 9

Lightyear

Visszatér a mozikba a Pixar is, méghozzá egy egész különleges ötlettel. A Lightyear voltaképp egy Toy Story előzménysztori, viszont ezúttal nem a játékok a főszereplők, hanem az űrhajósról, aki ihlette a Buzz Lightyear akciófigurát. Mondhatni bemutatnak nekünk egy ismerős külsejű figurát, akiről voltaképpen nem tudunk semmit azon túl, hogy legendás és népszerű űrhajós. Az új film az ő kalandos sztoriját meséli el idegen bolygókat és furcsa űrlényeket is érintve. Bármilyen is lesz, alapvetően üdvözlendő, amikor ennyire ötletesen visznek tovább egy franchise-t a végtelen rókabőr helyett.

  • Premier: június 16

Fekete telefon

De ha horrorra vágysz júniusban a mozikban, akkor az a jó hírünk, hogy nem kell otthon a Netflixen keresgélned egész hónapban valami jót helyette. Bemutatják ugyanis nálunk is Scott Derrickson (Doctor Strange, Sinister) új filmjét, ami előtt az amerikai fesztiválközönség már egyöntetűen leborult, valóságos modern horrorklasszikusnak kikiáltva a rendező visszatérését a horror műjfajhoz a szuperhősös kikacsintás után. Az első vélemények külön kiemelték Ethan Hawke alakítását a ijesztő főgonosz szerepében, szóval ha ki vagy már éhezve valami izgalmasra, ami inkább feszültséggel, mint olcsó ijesztegetésekkel operál, akkor nem kell már sokat várnod rá.

  • Premier: június 23

Elvis

Baz Luhrmann, a Rómeo és Júlia és a Moulin Rouge extravagáns stílusú rendezője ugyan idő közben tető alá hozott egy rövid életű, de annál költségesebb Netflix-sorozatot (The Get Down), de a 2013-as A nagy Gatsby óta nem jelentkezett mozifilmmel. Most viszont visszatér, rá jellemző módon nem kis zajjal és pompával. Ugyanis egy rá jellemzően stílusos életrajzi filmmel tér vissza, méghozzá minden idők egyik legismertebb és legikonikusabb figurájáról, Elvisről, a neki kijáró hatalmas felhajtással körítve. A biopic nem egy könnyű műfaj, de ha szereted Luhrmann vizuálisan gazdag és sűrű rendezői stílusát, akkor unatkozni biztosan nem fogsz a filmen.

  • Premier: június 23


A figyelmetekbe ajánljuk