TV-távírányító megnyomása

2023-ban is elárasztanak a sorozatok, de ez az 5 eddig mindent vitt

Szinte napi rendszerességgel frissülnek a streamingszolgáltatók sorozatkínálatai, ez pedig már-már disszonáns érzést kelthet bennünk. A bőség zavara miatt leszűkölt az a tartomány, amiben egy-egy szériát jóként, nézhetőként definiálunk. Persze továbbra is vannak olyan sikersorozatot, amelyek a világ minden tájáról képesek a tévé képernyője elé ültetni a nézőket. Ilyenből mutatunk most ötöt. És hogy mi a közös bennük? Mindegyik 2023 első felében készült.


The Last of Us (2023 -)

A népszerű videojátékból készült széria erősen követi az eredeti történetet. Elsőre úgy tűnhet, mintha ez csak egy újabb szabvány-posztapokaliptikus, zombis sorozat lenne, ám annál sokkal több: a társalkotók, Neil Druckmann és Craig Mazin nagy gondot fordítottak arra, hogy a helyszíneken és atmoszférán túl a Trónok Harcából ismert Bella Ramsey és Pedro Pascal karaktereit is egyre jobban elmélyítsék, ezzel pedig még inkább érdekeltté tegyék a nézőt a sorozat folytatását illetően.

HBO Maxon elérhető.

IMDb: 8,8/10

Ez is érdekelhet: 5 posztapokaliptikus sorozat, ha nem bírsz várni a The Last of Us következő részéig

Barry (2018 - 2023)

A főszereplő és társalkotó Bill Hader – aki ennek az idén lezárt szezonnak minden epizódját rendezte – bebizonyította, hogy izgalmas történet mellett egyre több sötét komédiát lehet belecsempészni egy dramedybe.

A széria egy bérgyilkosról szól, aki kétségbeesetten próbál leszokni a gyilkolásról, miközben azon dolgozik, hogy színész leszen. A Barryt az abszurd bűnügyi sztori és a maró hollywoodi szatíra tökéletes keresztezéseként lehet emlegetni.

IMDb: 8,4/10

HBO Maxon elérhető.

Balhé (2023) 

Megfordítható-e az ember boldogtalansága azzal, hogy a körülötte lévő emberek beismerik a hibáikat, vétkeiket és rossz cselekedeteiket? Egy országúti incidens olyan viszályt szít két addigi idegen – egy sikertelen kivitelező és egy elégedetlen vállalkozó – között, amely a legsötétebb és legelvetemültebb oldalukat hozza ki belőlük.

Ez a 2023-as, 10 részes fekete komédia televíziós sorozat Lee Sung Jin koreai rendező nevéhez fűződik.

Netflixen elérhető.

IMDb: 8,1/10

Ez is érdekes lehet: 5 Netflix-sorozat, amit egy hétvége alatt le tudsz darálni

A mackó

Idén jött a második évada ennek a gasztro körítésbe ágyazott drámasorozatnak, amelyben Carmy (Jeremy Allen White) és a csapata sztoriját követhetjük, amint felújítanak egy régi családi szendvicsezőt, hogy abból csúcskategóriás éttermet csináljanak.

Ha egy humoros, jól megírt, pozitív feltöltődést adó szériára vágyunk, A mackó remek választás.

IMDb: 8,5/10

Disney+-on elérhető.

Utódlás (2018-2023)

Ha viszont intrikára és taktikázásra vágyunk, idén futott be az Utódlás befejező évada. Egy befolyásos férfi három testvérének leszármazottairól szól, aki kételkedik abban, hogy bármelyik gyermeke tovább tudja vinni az örökségét.

Jesse Armstrong sorozata egyszerre tobzódik a nevetséges, ostoba és lenyűgöző családon belüli viszonyokban, amelyben a rokonok szövevényesen és talán tévesen, de még mindig szeretik egymást.

IMDb: 8,9/10

HBO Maxon elérhető.

A figyelmetekbe ajánljuk