Keanu Reeves.

A blockbusterek érthető módon sokak kedvencei, hiszen olyan, általában nagyívű történeteket mutatnak be, amelyek miatt lélegzetvisszafojtva követjük a filmek cselekményét. Az ilyen mozik esetében a nézők egy része már a stáblistás rész közben a folytatáson gondolkodik, és a nagy stúdiók természetesen gondoskodnak róla, hogy a nagy kedvencek újra és újra feltűnjenek a vásznon. Grandiózus folytatásokból a jövő évben sem lesz hiány, az alábbi cikkben pedig 8 olyan blockbuster filmet mutatunk be, ami új részt kap 2023-ban.


A Hangya és a Darázs: Kvantumánia (2023. február 16.)

Az új Marvel-moziban a Paul Rudd által alakított Hangyaember a kvantumbirodalomba, a miénk alatti titkos univerzumba utazik. Ott találkozik Kanggal, a hódítóval (Jonathan Majors), az MCU legújabb gonoszával, akinek a segítségéért olyan borsos árat kell fizetnie, ami biztosan végigfut a multiverzumokon.

Shazam! Az istenek haragja (2023. március 16.)

Shazam (Zachary Levi), a tinédzser Billy Batson (Asher Angel) felnőtt szuperhős alteregója komoly lelki válságba kerül. Úgy gondolja, nem érdemli meg isteni erejét, és Atlasz lányai – Hespera (Helen Mirren), Kalypso (Lucy Liu) és Anthea (Rachel Zegler) istennők – sajnálatos módon egyet is értenek vele.

Most Shazamnak a barátai segítségével be kell bizonyítania, hogy méltó az erejére.

Ez is érdekelhet:A játékbaba támadása és világsztárok tömkelege – 5 film, amit 2023 januárjában mutatnak be a mozikban

John Wick: 4. felvonás (2023. március 24.)

A világhírű franchise negyedik részében a Keanu Reeves által megformált címszereplő arra készül, hogy megküzdjön utolsó főnökével, de Gramont márkival (Bill Skarsgård), az őt üldöző bűnbanda földalatti tanácsának, a High Table-nek a vezetőjével.

A galaxis őrzői volume 3. (2023. május 4.)

A Peter Quill (Chris Pratt) vezette csapat megpróbálja békésebbé tenni a világot. Ám amikor egyiküknek segítségre van szüksége, veszélyes küldetésre indulnak, ami az Őrzők végét jelentheti. Érdemes lesz egy doboz zsebkendőt venni, mielőtt a moziba mész, ugyanis a film a remek poénokon kívül számos megható pillanattal ajándékozza meg a nézőket.

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023. június 1.)

A Pókember – Irány a Pókverzum! várva várt folytatásában újra összejön Miles Morales (Shameik Moore) és szuperhőscsapata, amelyben néhány új Pókember is feltűnik a multiverzumból: Miguel O'Hara, alias Pókember 2099 (Oscar Isaac), Hobie Brown, azaz Pók-Punk (Daniel Kaluuya) és Jessica Drew, alias Pókasszony (Issa Rae). Ellenségük ezúttal A Folt (Jason Schwartzman) lesz, aki képes interdimenzionális portálokat nyitni, és meglepő módon kapcsolatban áll Miles-szal.

Indiana Jones és a sors tárcsája (2023. június 29.)

A Harrison Ford által megformált Indiana Jones a legújabb kalandja kedvéért még a nyugdíjból is hajlandó visszatérni – és egy kis öregedésgátló filmes varázslatnak köszönhetően jobban néz ki, mint valaha.

James Mangold rendező irányítja az akciósorozat ötödik részét, amelyben Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas és Mads Mikkelsen is feltűnik.

Mission: Impossible – Leszámolás 1. rész (2023. július 13.)

A legendás Tom Cruise az akciósorozat titokzatos hetedik részében a valaha látott legveszélyesebb mutatványokat hajtja végre. A filmben Eugene Kittridge (Henry Czerny), a nagyhatalmú, titokzatos IMF nevű szervezet egykori igazgatója is feltűnik – aki az 1996-os Mission: Impossible-moziban látható volt – aki azért tér vissza, hogy alaposan megnehezítse Ethan Hunt (Cruise) dolgát. Ez annak a jele, hogy a múltja olyan módon érte utol Ethant, ahogyan azt nem is gondolta volna.

Dűne 2. (2023. november 3.)

Idén nyáron szabályosan ellepték Budapest utcáit a híresebbnél híresebb világsztárok, ami nem véletlen, hiszen a Dűne stábja ismét Magyarországra jött forgatni.

Denis Villeneuve sci-fi eposza ott folytatja, ahol az első rész abbamaradt: Paul Atreides (Timothée Chalamet) Chani (Zendaya) és a fűszerek őrzői segítségével bosszút akar állni apjáért és meg akarja menteni az univerzumot.

Külön érdekesség, hogy Florence Pugh, Austin Butler és Christopher Walken is csatlakozik a folytatás amúgy is illusztris szereplőgárdájához.


Forrás: Time

A figyelmetekbe ajánljuk