Részlet a Babylon című filmből.
Paramount Pictures

A játékbaba támadása és világsztárok tömkelege – 5 film, amit 2023 januárjában mutatnak be a mozikban

A karácsony utáni időszak általában az ünnepek utáni felocsúdás jegyében telik, azonban a filmrajongók könnyen leküzdhetik az „év eleji depressziót”, ugyanis 2023 első hónapjában a legnagyobb sztárok legújabb projektjei mutatkoznak be a filmvásznon. Ennek apropóján az alábbi cikkben öt olyan filmet sorolunk fel, amit jövő januárban mutatnak be a hazai mozikban.


Fortune-hadművelet: A nagy átverés (hazai bemutató: 2023. 01.05)

Ebben a rendkívül szórakoztatónak tűnő vígjátékban, a Jason Statham által alakított titkosügynök, Orson Fortune minden áron vissza akarja szerezni a világ egyik legpusztítóbb fegyverét a retteget neppertől, Greg Simmondstól (Hugh Grant). A művelet azonban nem lesz egyszerű, ugyanis Fortunenak és csapatának egy csalit is be kell vetnie, aki nem más mint egy világhírű hollywoodi sztár. A veszélyes fegyver sorsa tehát egy színész kezében van, ami elsőre nem hangzik túl jól, de Fortunéknak mindenképp meg kell oldaniuk a feladatot.

A jövő bűnei (hazai bemutató: 2023.01.05)

A Viggo Mortensen, Léa Seydoux és Kristen Stewart által fémjelzett dráma egy olyan jövőbeli idősíkon játszódik, ahol az emberek megtanultak együtt élni a szintetikus környezettel, ezáltal képesek új szerveket növeszteni maguknak.

Egy színházi csoport az új képességeket kihasználva forradalmi performansz létrehozásába kezd, a dolgok azonban nem úgy alakulnak, ahogyan azt előzetesen eltervezték.

M3GAN (hazai bemutató: 2023.01.12)

Egy Gemma (Allison Williams) nevű, játékgyártónál dolgozó tudós kifejlesztett egy mesterséges intelligenciával működő játékbabát, M3GAN-t, amelyről azt gondolja, hogy a gyerekek leghűbb társa és szolgálója lesz. Amikor azonban Gemmának magához kell vennie nemrég elárvult unokahúgát, kiderül, hogy a robotbaba közel sem olyan segítőkész és jóindulatú, mint azt korábban gondolta.

Az ember, akit Ottónak hívnak (hazai bemutató: 2023.01.12)

Amikor a felesége meghal, és kénytelen nyugdíjba vonulni, a mogorva 60 éves Otto (Tom Hanks) úgy dönt, hogy véget vet az életének. Próbálkozásait azonban állandóan megzavarják a féktelen új szomszédok, a folyamatos bénázás pedig egy valószínűtlen barátságkötéshez vezet.

BABYLON (hazai bemutató: 2023.01.19)

A Whiplash és a Kaliforniai álom direktora, Damien Chazelle egy őrült szereplőgárdával tér vissza a mozivászonra. A BradPitt és Margot Robbie által fémjelzett alkotás a ’20-as évek Los Angelesébe kalauzolja el a nagyérdeműt, ahol a romlottság és kétszínűség közepette a legnagyobb hatalmú emberek is könnyen kísértésbe eshetnek és elbukhatnak.

A figyelmetekbe ajánljuk