jenna ortega mosolyog

Wednesdayen túl – 4 Jenna Ortega-film, amit látnod kell!

Jenna Ortega az elmúlt hetek egyik legfelkapottabb sztárja. A Netflixen futó Wednesday című sorozat óriási siker a streamingplatformon – a TikTok felrobbant a fiatal színésznő táncjelenetétől és Tim Burton menőbb, mint valaha. Ha pedig tetszett a fiatal színénsznő alakítása, akkor ezeket a produkciókat ajánljuk figyelmedbe!

Utóhatás

Egy iskolai lövöldözés után Jenna Ortega karaktere, Vada próbál megbirkózni a vele törént szörnyűségekkel és traumáival. A drogok és pia jelenti számára a mentsvárat. Egyre jobban eltávolodik a családjától és a húgától, Ameliától (Lumi Pollack), azonban a tragédiénak köszönhetően összebarátkozik egyik osztálytársával, Miával (Maddie Ziegler). Nem is különbözhetnének jobban, de a közös trauma összeköti őket, és segítik egymást a düh, a szomorúság és a bűntudat őrületében.

Szeplőtelen Jane

Bár ez egy sorozat, mindenképpen meghatározó produkció a 22 éves Ortega életében. A Szeplőtelen Jane 100 epizódon át tartott, így azt gondolnánk, hogy valaki, aki csak kevesebb mint 30 részben szerepelt, nem játszik jelentős szerepet. Azonban a színésznő szerepe és jelenetei kulcsfontosságúak a történet szempontjából. A sorozatban ugyanis Ortega alakítja Jane fiatalkori énjét.

A Miamiban játszódó sorozat Jane Gloriana Villanueva (Gina Rodriguez), egy keményen dolgozó, vallásos, fiatal, venezuelai-amerikai nő életében zajló meglepő és drámai eseményeket mutat be. Jane nagymamájának tett fogadalma, hogy a házasságig megőrzi szüzességét, veszélybe kerül, amikor egy orvos tévedésből mesterségesen megtermékenyíti őt egy vizsgálat során. Jane-nek pedig meg kell hoznia a döntést: hogyan tovább?

X

Az X egy bandát követ nyomon, akik kibérelnek egy házat Texas vidéki részén, hogy filmet forgassanak, ám az ingatlan tulajdonosa megtámadja őket. Jenna Ortega ragyog a félénk lány, Lorraine Day szerepében, aki segít barátjának a filmrendezésben. A fiatal színésznő mesteri alakítást nyújt, és az elkövetkezendő horrorfilmes korszak sikolykirálynőjét köszönhetjük vele.

A bébiszitter – A kárhozottak királynője

Mielőtt idén az egész világ megismerte volna, Jenna Ortega lenyűgözte a nézőket A bébiszitter – A kárhozottak királynője című filmben nyújtott alakításával.

A történet Cole-ról (Judah Lewis) szól, aki megpróbálja elfelejteni sötét múltját, és arra koncentrál, hogy túlélje a középiskolát. Ám amikor régi ellenségei váratlanul visszatérnek, a fiúnak ismét túl kell járnia rosszakaróinak eszén, társa ebben pedig egy új diák, Phoebe Atwell (Jenny Ortega) lesz.

A figyelmetekbe ajánljuk