5 világsláger, ami 2023-ban lesz 20 éves

Akármilyen nehéz is feldolgozni, a 2003-ban megjelent dalok ebben az évben ünneplik a huszadik születésnapjukat. Ezen okból kifolyólag 5 olyan slágert sorolunk fel, aminek 2023-ban lesz a 20 éves évfordulója.


Evanescence – Bring Me Back To Life

Sokak szerint a rockzenének óriási szüksége volt erre a dalra, hiszen üdítően hatott egy énekesnő jelenléte a nu metal szcénára.

Miközben az Evanescence átvette az előbb említett műfaj néhány aspektusát, mint például a rappelést és a szaggatott gitárriffeket, mégis mesterien sikerült a Bring Me Back to Life-ot néhány filmszerű vonóval és a frontember, Amy Lee szoprán énekével igazán egyedivé tenni.

Red Hot Chili Peppers – Can’t Stop

2003-ban a Red Hot Chili Peppers kifejezetten sikeres korszakát élte, az 1999-es Californication és a 2002-es By the Way című lemezek okán.

Ennek ellenére a régi vágású rajongók a korai évek basszusgitár- és funk-hangzásai után vágyakoztak, és a Can't Stop el is hozta nekik mindazt, amire vártak.

A megjelenés után a dal elképesztő népszerű lett, hiszen három hétig vezette az amerikai Billboard Modern Rock Tracks listáját.

Ez is érdekelhet: 6 dal a szakításról, ami akkor is megérint, ha épp boldog kapcsolatban élsz

Coldplay – Clocks

A Coldplay egyik legjobb kislemeze 2003 márciusában jelent meg az Egyesült Királyságban, négy hónappal az észak-amerikai premier előtt.

Ez egyfajta marketing húzás volt, de nem igazán volt rá szükség, hiszen a közönség a megjelenés után szinte azonnal keblére ölelte a dalt.

Utólag kimondhatjuk, hogy a Clocks a Coldplay megállíthatatlan felemelkedésének kezdetét jelentette a popzene csúcsára.

Beyoncé – Crazy In Love

Beyoncénak a Destiny’s Child utáni debütáló szóló kislemezéhez egy ütős dalra volt szüksége, amely jól illusztrálta, hogy egy új fejezet indult a karrierjében.

A Crazy in Love, amelyet a harsogó kürtök, a dübörgő ütőhangszerek és a későbbi férje, Jay-Z pörgős szójátékai vittek előre, egy borzasztó erős kislemez lett, és amely teljesen megkülönbözteti magát Beyoncé korábbi együttese, a Destiny's Child feszes RnB-hangzásától.

50 Cent – In Da Club

Dr. Dre és Eminem pártfogoltja állítólag 1 millió dollárért kapott lemezszerződést – ami akkoriban óriási összeg volt –, és sikerült is beváltani a hozzá fűzött reményeket, mivel egy olyan számmal jelentkezett, amely a gengszterrap új reneszánszát indította el.

A rapper a szám megjelenését övező időszakra visszagondolva a The Nationalnek elmondta, hogy konkrétan minden róla szólt akkoriban:

A törzsközönségem 2003-ban, a főiskolán élte fénykorát, amikor minden lehetséges pillanatban buliztak. Szóval nem tudtak nélkülem bulizni. Sehogy sem tudtak elmenekülni előlem.

Forrás: The National

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk