Egy speciális termesztési technikának köszönhetően egy alapvető haszonnövényből sikerül többet termelni.


A rizs az egyik legtöbbet fogyasztott étel a világon, ennek kapcsán egy japán kutatócsoport tagjai próbáltak rájönni, hogyan lehet minél többet termeszteni belőle. A rizs alapvetően szezonális növény, ugyanis csak nagyon meleg időjárás közepette terem, hideg időben pedig kipusztul. Éppen ezért trópusi vidékeken tovább elő szokott fordulni, akár egész évben, de a legtöbb helyen csak nyáron terem.

Létezik egy bizonyos termelési technika, ami hasonlít a fűnyíráshoz. A lényege, hogy a növényt levágják a föld felszíne felett, amint beért, majd engedik újra nőni. Ez a módszer ritka volt Japánban eddig, mivel a trópusokkal szemben sokkal hidegebb az időjárás, nem volt ideje újranőni a növénynek rendesen egy nyár alatt. Ugyanakkor a klímaváltozásnak köszönhetően egyre nő az ország átlaghőmérséklete, ami hosszabb rizsszezont eredményez és bőségesebb termést, mivel így már van ideje a növénynek újranőnie – írja az Eurekalert.

Friss

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A magasba emelkedett a világ első repülő versenyautója

Hamarosan tényleg versenyezni láthatjuk?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk