A feltalálók szerint a hidropanel megoldja a klímaváltozás miatt kialakuló globális vízhiányt, a napenergia segítségével.


Napjaink klímaváltozással, vízhiánnyal küzdő világában egyedi terméket dobott piacra a Zero Mass Water nevű arizonai cég azokkal a hidropanelekkel, amelyek tiszta ivóvizet állítanak elő a levegőből, a nap energiájával. A speciális napelemeket Source-nak, vagyis Forrásnak nevezték el, a gyártó szerint az ivóvízhez éppen olyan egyszerűen hozzáférünk vele, mint a levegőhöz.

Tisztított vízgőz

A hidropanel nem tesz mást, mint kivonja a vízgőzt a levegőből és cseppfolyóssá alakítja. Egy ilyen elem napi öt liter ivóvizet képes előállítani. Egy 30 literes tartály is hozzátartozik, ami nemcsak gyűjti a vizet, hanem magnézium és kalcium hozzáadásával az ihatóságát, a jó ízét is biztosítja.

A cég minden eladott hidropanel után egy másik panelt is épít olyan család részére, amely nélkülözi az ivóvizet. A Zero Mass Water állítása szerint megoldja a globális vízhiányt, ha vízvezeték nélkül, önerőből lehet vízhez jutni.

Darabja 2500 dollár

A hidopanelről – amelyet nem véletlenül találtak fel délen, Arizonában, az egyik legszárazabb amerikai államban – először 2017-ben adtak hírt. 2019-ben nívós díjat kapott az innovatív találmány, a fejlesztések után pedig idén a szintén pokolian száraz Nevadában, Las Vegasban mutatták be. Nyáron kezdték telepíteni, darabját 2500 dollárért.

(Forrás: Linkedin)

Friss

Kiderült, mi okozza az északi fényt

Bár az északi fény a világ talán leglátványosabb természeti jelensége, kialakulásának okával eddig nem voltak teljesen tisztában a tudósok. Egy frissen közölt tanulmányban viszont úgy tűnik, sikerült leírni, hogy mitől alakulnak ki az északi égbolton megjelenő kék, zöld és lila hullámzások.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.14.

Hétfő reggel Jaoquin Phoenix gondolatait idézzük, aki a kitartás fontosságára hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk