Összesen 288 bőrbetegséget képes azonosítani az új technológia, mely a beteg által feltöltött képek alapján képes megmondani, hogy milyen állapotban van az adott személy bőre, haja, valamint körme.


A mesterséges intelligencia képességéről a Google éves fejlesztői konferenciáján, a Google I/O-n számolt be. Az applikáció már megkapta a CE-jelölést az Európai Uniótól, vagyis az Európai Gazdasági Térségben már nincs akadálya annak, hogy egészségügyi segédeszközként már hivatalosan is forgalmazzák – írja beszámolójában a BBC, melyből az is kiderül, hogy akár már 2021 második felére elérhetővé válhat az alkalmazás.

A Haszon magazin arra emlékeztet minket, hogy a fejlesztők sem bízták a véletlenre az applikáció fejlesztését:

összesen három évig dolgoztak rajta, betanítására pedig egy hatalmas adatbázist hívtak segítségül.

Utóbbiban volt

  • több mint 65 ezer, orvostanilag pontosan diagnosztizált, bőrhibákról készült kép;
  • többmillió, emberek által beküldött kép;
  • többezer kép egészséges bőrtípusokról (mindenféle színben és árnyalatban).

Persze ez így önmagában nem lenne elég a diagnózis felállításához, így a felhasználónak még különböző kérdésekre is válaszolnia kell.

A végeredmény természetesen még így is lehet téves, így az orvosi szakvéleményét nem helyettesíti a Google mesterséges intelligenciája.

Friss

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Wikimedia

Európa egyik leggyakoribb lepkefaja képes akár 14 ezer kilométert is megtenni

A bogáncslepke akár 12-14 ezer kilométert is megtesz Afrika és Európa között kedvező időjárási körülmények esetén. Ez pedig a leghosszabb vándorlási útvonal, amelyet egy rovar megtesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 + 1 film, ami bizonyítja, hogy Meryl Streep bármilyen akcentussal képes játszani

Talán nem túlzást azt állítani, hogy Meryll Streep generációjának legnagyobb színésznője, ezt pedig tökéletesen alátámasztja az a tény is, hogy a többszörösen Oscar-díjas művész szinte bármilyen akcentussal képes eljátszani szerepeit. A kételkedőknek mutatunk is gyorsan 4 + 1 példát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk