Bár a koronavírus-járvány miatt csökkent a kontinens meghatározó klubjainak értéke, a spanyol csapat ennek ellenére megőrizte pozícióját.


A Haszon magazin beszámolója szerint a sorban a Reált az FC Barcelona, valamint a Manchester United követi, akik azonban helyet cseréltek az utóbbi egy évben. Nyolcadik helyre futott be a Paris Saint-Germain, megelőzve így a Tottenham Hotspurt. A Juventus visszatért a legjobb 10 közé, ezzel azonban kiszorította az Arsenalt, mely összesen hat pozíciót rontott a rangsor első, 2016 összeállítása óta.

A 2021-es harminckettes listára természetesen új szereplők is felkerültek: az Atalanta, az Olympique Marseille és a Fenerbahce, a West Ham United, az Athletic Bilbao és a Besiktas azonban búcsút intett az elitnek.

Európa legértékesebb futballklubjai évek óta növekedése idén megtört. Összesített, 6,1 millárd eurós vállalati értékük eben az évben 15 százalékkal csökkent, vagyis jelenleg 33,6 milliárd eurót, azaz 11,7 ezer milliárd forintot tesz ki.

A világjárvány a legnagyobb mértékben a közvetítési és a meccsnapi bevételekre volt hatással, míg a kereskedelmi bevételek enyhén növekedtek, főként a válság kezdete előtt kötött megállapodásoknak köszönhetően.

A listára került 32 klub közül mindösszesen csak 7 könyvelhetett el magának nettó nyereségét, ez egy évvel ezelőtt még 20 csapatra volt igaz.

Friss

Paul Rudd még egyszer utoljára megtréfálta Conant

Conan O'Brien late night comedy műsora hamarosan véget ér, a színész pedig nem hagyta ki az alkalmat egy utolsó poénra.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Toyota robotja szelfizés közben töröl asztalt

A robotoknak nagy problémát okoznak a visszaverődő és áttetsző felületek, a Toyota megoldotta a problémát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Christoph Waltz és Willem Dafoe westernt forgat

A filmet egy élő legenda, Walter Hill jegyzi, akinek többek között a 48 órát is köszönhetjük.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk