Bár az Egyesült Államok volt a téma, nem nagyon lehetett látni amerikai tervezők által készült ruhákat a gálán. Hamilton viszont vitt pár afro-amerikai tervezőt a gálára, legalább ilyen formában reprezentálva legyenek.


Ugyan az idei Met-gála úgy szólt, hogy Amerikában, vagyis a hírességeknek ruhakölteményeikkel arról kellett beszélniük valamilyen formában, hogy milyen ma amerikainak lenni az országban, a legtöbben ignorálták ezt és csak felvettek valami extravagánsat. Ugyanakkor a szabályokra való fittyet hányásnál kevés amerikaibb dolog van, lássuk be.

Ami még durvább, hogy nem lehetett egyáltalán amerikai tervező által készített ruhát látni a vörösszőnyegen a téma ellenére. A legtöbben nagy európai divatházak ruháiban díszelegtek. Lewis Hamilton viszont úgy döntött, hogy a vaskos jegyárakat kifizetve ő bevisz három afro-amerikai tervezőt a gálára, hogy legalább ilyen módon felhívja rájuk a figyelmet.

A Met-gála a legnagyobb divateseménye az évnek, erre a témára meg szerettem volna valami jelentőségteljeset csinálni, ami elindít egy párbeszédet. Szóval amikor látnak minket együtt, ezeket a fekete tervezők rögtön az elitbe kerülnek az emberek fejében.

A három szerencsés tehetség pedig, aki lehetőséget kapott az autóversenyzőtől, nem más, mint Theophilio, Kenneth Nicholson és Jason Rembert, akinek munkáira érdemes lesz figyelni a jövőben.


A figyelmetekbe ajánljuk