Anna Wintour elárulta az idei Met-gála témáját

Anna Wintour elárulta az idei Met-gála témáját

„Borítsunk fátylat a tavalyi évre, rendezzük le az ideit kicsit elegánsabban!" – gondolhatja Anna Wintour.


Anna Wintour az idei Met-gálát nem bízza a véletlenre. Ennek pedig nyomós oka van. A Vogue főszerkesztője, aki feltehetően elborzadt attól a látványtól, amint A$AP Rocky egy steppelt nagymama felsőben volt, Troye Sivan egy feszülős, szinte köldökig kivágott trikóban, Frank Ocean pedig egy teljesen snassz, utcai szettben jelent meg szeretett vörös szőnyegén. Valószínűleg ekkor döntötte el, hogy idén mindenkinek tündökölnie kell, ezért a 2022-es gála témája az „aranyozott csillogás" lesz.

Wintour tehát csillogást, pizzát és aranyat követel, az idei társ-házigazdák pedig olyan színészek lesznek, mint Regina King, Blake Lively, Ryan Reynolds és Lin-Manuel Miranda.

Tom Ford és az Instagramos Adam Moressi mellett Wintour is tiszteletbeli társelnök lesz, kiegészítve a Condé Nastnál betöltött főszerkesztői, művészeti igazgatói, globális tartalomigazgatói és globális szerkesztőségi igazgatói címeit.

Természetesen a Met-gála témájának meghatározása inkább javaslat, mint kötelezettség. A legutóbbi bemutatók közül a hírességek a Schiaparelli, az Area, a Louis Vuitton és a Moschino aranyszínű ruhái közül válogathatnak, míg a stylistok kétségkívül a Balenciaga SS20-as kollekciójának hatalmas, pliszírozott fémszínű ruhájáért fognak tolongani. Azok a vendégek, akik a Gilded Age (aranykorszak) ikonikus ruhadarabjait, a fűzőket, mídereket, operakesztyűket, homokóra sziluetteket viselnék az 1870 és 1900 között lévő amerikai divat jelenthet támpontot.

Az idei Met-gálát május 2-án rendezik meg.

(Dazed)


A figyelmetekbe ajánljuk