Vannak, akik annak is örülnek, ha nem mérgezik meg magukat és a környezetüket ételeikkel, és vannak, akik már olyan jól főznek, hogy megunták az átlagos formákat, és Freddie Mercury arcképét varázsolják a tányérra.


Jolanda Stokkermans házas anyuka. Koerselben, egy kis belgiumi faluban él két gyermekével és két kutyájával. Egyik mániája a főzés. Nagyjából egy évvel ezelőtt elkezdett egyszerű, könnyű ételeket készíteni, amiket lefényképezett, de később annyira elragadtatta magát, hogy a hozzávalókat már inkább kreatív alapanyagként használta fel műveihez. A tányérokon így születtek újjá ehető formában különböző színészek, madarak, növények és szinte minden, amit el lehet képzelni.

Jolanda, más néven De Meal Prepper az ehető képeket látványosan élethű stílusban formálja, sőt festi is. Például a különböző komponensek kiegyensúlyozása közben az anyuka egészen odáig is elmegy, hogy a fűszereket mint akvarell pigment használja, hogy még realisztikusabb legyen egy adott kép.

Kérdés, hogy mi lesz a sorsa az elkészült műveknek.

Instagram/demealprepper

További különleges képekért érdemes megnézni Jolanda Instagram-oldalát.

Friss

MIT

Olyan arcmaszkot terveznek, ami elpusztítja a koronavírust

A hagyományos arcmaszkok ugyan hatékonynak bizonyultak a koronavírus terjedésének mérséklésében és csökkentik a fertőzés kockázatát, azonban nem nyújt száz százalékos védelmet. A Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói azonban egy lépéssel többet szeretne: olyan maszkot, ami inaktiválja a vírusokat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk