A Hold
Nem az USA az egyetlen ország, amely záros határidőn belül el akar jutni a Holdra. Kína is tervez jövőbeli küldetéseket, hogy felvegye a versenyt a NASA-val, sőt, állítólag egy „mesterséges Holdon" is dolgozik, hogy felkészüljön erre.

Kínai kutatók olyan létesítményt fejlesztenek, amely képes szimulálni a Hold felszínének gravitációját. A mesterséges Hold egy vákuumkamra lesz, amely erős mágneses mezőt használ az alacsony gravitációs környezet rekonstruálására.

A tervek szerint néhány hónapon belül megépül. Li Ruilin, a Kínai Bányászati és Technológiai Egyetem geotechnikai mérnöke szerint amint elindul, eltünteti a gravitációt, és addig tart, ameddig csak akarják.

Van azonban egy bökkenő: mindössze 60 centiméter átmérőjű lesz. Ez meglehetősen kicsi, és biztosan nem elég ahhoz, hogy egy leendő űrhajós elférjen egy terjedelmesebb űrruhában.

Ahhoz azonban igenis elegendő, hogy a kutatók kipróbálhassanak bizonyos berendezéseket és eszközöket, hogy lássák, hogyan reagálnak a Hold alacsony gravitációs környezetére, és még a tényleges leszállás előtt kiküszöbölhessék az esetleges hibákat.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk