Kékszalag
HG Media

2 nap múlva rajtol a Kékszalag! Válogatás az elmúlt évek legemlékezetesebb pillanataiból

Már csak 2 nap, és elrajtol a 2023-as 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, ennek alkalmából pedig összeszedtünk néhány izgalmas pillanatot az elmúlt évek versenyeiből.


A versenyzők és a rajongók már minden bizonnyal óriási izgalmakat és feszültségeket élnek át, ami nem meglepő, hiszen kevesebb, mint 48 óra van hátra rajtig.

Reméljük, hogy az idei verseny is legalább olyan izgalmakat tartogat, mint az elmúlt évek megmérettetései, a visszaemlékezésünket pedig nem is lehetne megfelelőbb eseménnyel nyitni, mint a Raiffeisen Fifty-Fifty tavalyi rekorddöntésével.

A tavalyi nagydíj a kenesei bójáig kifejezetten szoros volt, azonban a Fifty-Fifty ezután alaposan elhúzott, a végén pedig már csak az volt a kérdés, hogy meg lesz-e a hőn áhított rekorddöntés.

A Józsa Márton vezette alakulat végül 7 óra 13 perc 21 másodperc alatt ért célba, azaz 36 másodperccel megdöntötte a 2014-es csúcsot.

Ha már a Fifty-Fifty-nél tartunk, érdemes megemlékezni a 2021-es viadalról is, hiszen a csapat akkor is közel járt a győzelemhez, azonban az elmúlt évek egyik legszorosabb párharcában végül az RSM2 csapata diadalmaskodott.

Az eddigi közvetítéseink során mindig odafigyeltünk az élbolyra, de a mezőny többi részét sem hanyagoltuk el, ezért most egy a „legkisebbektől a legnagyobbakig” mindenkit érintő rekord is rákerült a listánkra.

A 2018-as futamon indult el ugyanis a legtöbb versenyző, szám szerint 681 vitorlás nevezett be a jubileumi 50. futamra.

A túl sok hajó azonban nem mindig jó, az előbbi állítást pedig megfelelően alátámasztja a 2021-es „siófoki dugó” is, amely során közel 500 hajó vesztegelt egy helyben órákon keresztül, sőt néhány ütközésről is érkeztek beszámolók. Ettől függetlenül az általunk megszólaltatott versenyzők jelentős része kifejezetten lazán kezelte a szituációt.

Az elmúlt néhány év emlékezetes eseményei összegyűjtése után, már csak a visszaszámlálás maradt hátra, reméljük az idei versenyt is még sokáig fogjuk emlegetni!

Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat 2023. július 6-8 között rendezik meg, a verseny idén is Balatonfüredről fog elrajtolni, pontban reggel 9 órakor!

Amennyiben szívesen felidéznéd a 2022-es Kékszalag legfontosabb pillanatait, a tavalyi élő közvetítésünket ezen a linken találod meg.

A Kékszalag-közvetítés banki partnere a Raiffeisen Bank. #felelősbankolás #raiffeisenbank

A figyelmetekbe ajánljuk