Kékszalag, 2022, drónfelvétel
HG Media

Nagy szél, elszakadt vitorla és egy olimpikon: a tavalyi Kékszalag-közvetítésünk legjobb interjúi

Már csak 6 nap, és elindul az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, ennek apropóján pedig összeszedtünk néhányat a tavalyi közvetítésünk legjobb interjúiból.


A tavalyi évi Kékszalag-közvetítésünkben természetesen komoly figyelmet szenteltünk az élmezőny nagymenőire, azonban a kisebb kategóriák hajósaira is nagyon kíváncsiak voltunk, ezért velük is számos interjút készítettünk.

A 2022-es verseny is jól példázta azt, amit már eddig is tudtunk: a Kékszalag versenyzői nem ismernek lehetetlent, és minden erejükkel a versenyre koncentrálnak. A B-25-ös osztályban versenyző Indra legénységének egyik tagja például elárulta nekünk, hogy már a megmérettetés elején elszakadt az egyik vitorlájuk, azonban ez nem szegte a kedvüket, pár perc alatt kijavították a hibát, és robogtak is tovább.

Már-már megszokott dolog a Kékszalagon, hogy ismert emberek is megmérettetik magukat, a tavalyi verseny során pedig sikerült megszólaltatnunk az olimpikon vitorlázót, Vadnai Benjamint.

Benjamin elmondta nekünk, hogy általa kormányzott BDO kifejezetten jól haladt, a hangulat pedig nagyon jó volt a fedélzeten, hiszen az időjárás kifejezetten kedvezett az Asso 99-eseknek.

Az olimpikon vitorlázó arra a kérdésre, hogy mennyire más a Kékszalag, mint az olimpiai táv, jókedvűen annyit válaszolt, hogy a „nagyhajózást” csupán hobbiból űzik, de kifejezetten izgalmas kihívás a számára az, hogy most nem egyedül, hanem csapatban kell dolgoznia.

A Kékszalag azonban nemcsak a versenyzésről, hanem a jó hangulatról, és a közösségépítésről is szól, emiatt pedig arra is kíváncsiak voltunk, hogy mivel töltik a részt vevők a szabad perceiket. Weight csapatát például az esti órákban sikerült elérnünk, nem sokkal azután, hogy elfogyasztották a vacsorájukat.

A legénység menüjét mi is megirigyeltük: aperitifnek rum, utána fasírt és savanyúság, majd digestifnek ismét rum. A csapat a hajó szélén ülve fogyasztotta el mindezt, ugyanis annyira jó volt a szél, hogy ki kellett egyensúlyozni a vitorlát.

A finom falatok mellett természetesen az élmezőnyről sem feledkeztünk meg, ugyanis Schilling Tamás kollégánk exkluzív interjút készített a verseny után a Team Kaáli kormányosával, Virág Flórával, aki a csapatával a dobogó második fokán végzett.

Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat 2023. július 6-8 között rendezik meg, a verseny idén is Balatonfüredről fog elrajtolni, pontban reggel 9 órakor!

Amennyiben szívesen felidéznéd a 2022-es Kékszalag legfontosabb pillanatait, a tavalyi élő közvetítésünket ezen a linken találod meg.

A Kékszalag-közvetítés banki partnere a Raiffeisen Bank. #felelősbankolás #raiffeisenbank

A figyelmetekbe ajánljuk