Már csak egy hónap maradt az 54. Kékszalagig: ez a csapat nyerhet idén!
HG Media

Már csak egy hónap maradt az 54. Kékszalagig: ez a csapat nyerhet idén!

Kevesebb, mint egy hónap van hátra 2022-es Kékszalagig, az alábbi cikkben pedig röviden összefoglaltuk, hogy mi történt az élboly hajóival az elmúlt időszakban.


Amint arról már többször is beszámoltunk a tavalyi Kékszalag rendkívül izgalmasra sikeredett.

A 2021-es verseny elképesztően kiélezett volt, hiszen az RSM 2, a Raiffeisen Fifty-Fifty, és az AUDAX Django óriási küzdelmet folytattak.

Kevesebb, mint egy hónappal verseny kezdete előtt azonban a figyelő tekintetünket már nem a tavalyi, hanem az idei megmérettetésre fordítjuk, ezen apropóból pedig utánajártunk annak, hogy miként haladnak a felkészüléssel az élboly hajói.

Egy, a balatoni katamaránozást jól ismerő forrásunk az alábbi hírekkel látott el bennünket:

  • A Team Kaáli (korábbi nevén Team Black Jack) kormányost cserélt, a többszörös katamarán világbajnok Roland Gäblert egy 26 éves hölgy, Virág Flóra váltotta. A csere igencsak jól sült el, hiszen a csapat az idei öt versenyből mind az ötöt behúzta, és ezzel a Team Kaáli a 2022-es Kékszalag egyik fő esélyesévé lépett elő.
  • A tavalyi, illetve a tavalyelőtti győztes RSM 2 elsőként kezdte meg a felkészülést, kifejezetten jól haladtak, ám nemrégiben az Ezüst Szalag nevű versenyen eltörött a hajóárbócuk, ami alaposan keresztülhúzta a csapat számításait. Ettől függetlenül a RSM 2 legénysége gőzerővel dolgozik a hiba kijavításán, és biztosan ott lesznek 2022-es Kékszalagon.
  • A tavalyi bronzérmes AUDAX Django is jó formában van, illetve az 2022-es év „sötét lova” a Prospex-Delta Team lehet, akik egy vadiúj hajóval vágnak neki az idei küzdelemnek.
  • A 2021-es Kékszalagon második helyet szerző Raiffeisen Fifty-Fifty csapata egyelőre még nem szállt vízre, mivel jelentős fejlesztéseket végeznek hajón, amely során egy komoly, körülbelül 400 kilogrammos súlycsökkenést értek el. Ez az újítás arra szolgál, hogy a gyenge szeles menetekben még gyorsabbak legyenek.
  • Emellett a 13-szoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas csapata, a Process Solutions is gőzerővel készül az idei megmérettetésre, ők is bármikor képesek lehetnek egy kiemelkedő eredményre.

Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat 2022. július 14-16 között rendezik meg, a szokásoknak megfelelően a verseny Balatonfüredről indul.

A Hamu és Gyémánt csapata a tavalyi évhez hasonlóan idén is tudósítani fogja az eseményt, mely során beszámolunk a verseny a legfontosabb pillanatairól. Amennyiben szívesen felidéznéd a 2021-es Kékszalag történéseit, a tavalyi élő közvetítésünket ezen linken találod meg.

A figyelmetekbe ajánljuk