katalin hercegné, kate middleton

A hercegné igazi megtiszteltetésnek érzi, hogy a holokauszt túlélőiről készült portréi bekerültek az Imperial War Museums (Birodalmi Hadtörténeti Múzeum) kiállításába.


Az évek során Cambridge hercegnéje különös érzékenységet mutatott a fotózás iránt. Kezdetben a gyermekeiről, György hercegről, Sarolta hercegnőről és Lajos hercegről készített fotókat, de azóta már a számára kevésbé ismerős személyek portréival is bővült repertoárja.

Természetesen még mindig megosztja a családjáról készült képeket, de új és ismeretlen témákkal is szívesen foglalkozik. 2020 januárjában például a holokauszt túlélőit, Yvonne Bernsteint és Steven Franket fotózta unokáikkal, ezek a képek pedig most nyilvánosság számára is megtekinthetők lesznek.

A két portré, amelyet a hercegné a Kensington-palotában készített, most a londoni Imperial War Museums fotókiállításának része, amely több mint 50 kortárs portrét mutat be holokauszt-túlélőkről és családjaikról.

A hercegné Instagram-bejegyzésében azt írta, hogy megtiszteltetés számára, hogy részt vehet a kiállításon, és ismertette a kiállított műveket:

Ezek a most először kiállított, erőteljes fotók megörökítik a holokauszt-túlélők és családjuk fiatalabb generációi közötti különleges kapcsolatokat, és emlékeztetnek bennünket arra, hogy közös felelősségünk, hogy történeteik tovább éljenek.


(T&C)

A figyelmetekbe ajánljuk