juventus milan

Bár az Inter bajnoki címét annak lehet nevezni, a tegnapi meccs igencsak mutatta, hogy nem csak egy rosszabb évről van itt szó.


Tegnap Torinóban összecsapott egymással a Milan és a Juventus, a tét pedig igen komoly volt. Négy mérkőzéssel a vége előtt mindkét csapat éppen tepert azért, hogy odaférjen a Bajnokok ligája helyekre. A vendégek pedig büntetőt hibázva is 3-0-ás megalázó győzelmet arattak úgy, hogy az első félidőben Ronaldonak labdaérintése se volt.

A bajnokság már elúszott a 9 éven keresztül folyamatosan Scudettot nyerő Juventusnak, az előző évekhez képest szokatlan módon jelenleg az első négy hely valamelyike is erősen kérdőjeles pillanatnyilag. Különösen, hogy a maradék három meccs egyikén a bajnok Interrel kell értékes pontokat szerezniük. A tegnapi egy bizonyos szempontból nagyon ékesen mutatta, hogy egy korszak véget ért a zebrák számára.

Utoljára ugyanis 10 évvel ezelőtt, 2011 márciusában veszítettek utoljára otthon a Milan ellen, amit még a csapat korábbi stadionjában játszottak, hónapokkal azelőtt, hogy kinevezték volna Antonio Contét, akivel a nyerőszéria elindult. Ebben a szezonban a fekete-fehérek a 7. helyen végeztek, lecsúszva a Bajnokok ligájáról. Ezek mind jelzik, hogy korántsem egy gyengébb évről van szó. Valójában ez már a harmadik gyenge év, aminél már egyre nehezebb rejtegetni a problémákat, amibe már három edzőnek is beletőrt a bicskája ilyen vagy olyan módon.

Időközben ugyanis míg a Juvénak gyengült a középpályája, körülötte pedig megerősödött a bajnokság. A tavalyi, végsőkig menő harc csak az előjátéka volt a mostani idénynek. A 2. és az 5. helyezett között mindössze 3 pont különbség van. A Roma pedig 2 ponttal vezet a Sassuolo előtt az utolsó Európa ligát érő pozícióban. Rég volt ennyire izgalmas és nyitott a hajrá az Inter korai győzelme ellenére. Jövőre pedig még ennél is élesebb harc lesz, például Mourinho is visszatér Olaszországba, a váltás jót tehet neki.

Érdemes egyébként kiemelni a Milan szezonját. A Pioli és főleg Ibrahimovic vezette, nagyrészt fiatalokból épített projekt még sose nyert ennyi meccset idegenben, mint idén, az összes versenysorozatot együttvéve. A mostani volt a 17. győzelmük vendégként.


A figyelmetekbe ajánljuk