avatar 2 kép
Twitter/Avatar 2

James Cameron befejezte az Avatar második részét

Mindezt kedvenc terminátorának mesélte az Austrian World Summit természetvédelmi konferencia előtt.


Ugyan James Cameron még májusban is szabadkozott, hogy a koronavírus nem lesz befolyással az Avatar második részének bemutatójára, ám a Disney pár hét után mégis bejelentette, hogy a 2021 decemberére tervezett premiert egy teljes évvel eltolják – ez volt a hatodik alkalom, hogy elhalasztották.

Az akkoriban minden bevételi rekordot megdöntő 2009-es első rész után (2,78 milliárd dolláros bevétel, amivel pont Cameron másik filmjét, a Titanicot előzte meg – a szerk.) több mint egy évtized után is csak a levegőben lógott a folytatás, de a rendező most Arnold Schwarzeneggerrel beszélgetett, és biztató információkat osztott meg:

az Avatar 2 élőszereplős jelenetei már teljesen készen vannak, és a harmadik rész 95%-a is leforgott már.

Az alkotók Twitteren osztottak meg pár képet, hogyan nézhet ki a második rész

Twitter/Avatar 2

Fontos hozzátenni, hogy a rendező a „live-action" jelenetek munkálatairól beszélt. Azaz még csak most kezdődnek azok a látványos utómunkálatok, ami az Avatar sikerének egyik titka.

Cameron elmondta azt is, hogy a bemutató dátumának elcsúsztatása nem azt jelenti, hogy a második részen további egy évet tudnak dolgozni.

„Ez nem azt jelenti, hogy van egy további évem a film befejezésére, mert ahogy elkészül az Avatar 2, rögtön elkezdünk dolgozni a harmadik rész befejezésével."

Tehát szinte biztos, hogy nem kell még egy újabb évtizedet várni a következő filmre, és a harmadik rész is egy évre rá, 2023 decemberére már a mozikban lesz.

A figyelmetekbe ajánljuk