Öt tipp, ha spórolni szeretnél a heti bevásárláson

Az élelmiszervásárlás drága lehet, különösen, ha sok szájat kell etetni. Íme, öt tipp, amit követve pénzt takaríthatsz meg a következő bevásárláskor.


Tervezd meg az étkezéseid

Egy tervvel sokkal jobban nyomon tudod követni az étkezéseid, és sokkal kisebb az esélye, hogy kaját rendelsz. Az étkezési terv akkor is segíthet, amikor eljön a bevásárlás ideje, mert így csak olyan dolgokat vásárolsz, amelyeket használni is fogsz.

Vásárlás hétközben

Shutterstock

A heti bevásárlás hétközben nem csak komfortosabb élményt nyújt, –nincs annyi ember – de segíthet pénzt is megtakarítani. Az élelmiszerboltok általában jobb ajánlatokat és kedvezményeket kínálnak a hétköznapokon, mivel felkészülnek a termékek átállítására a hétvégi rohamra.

​Kerüld az előre csomagolt termékeket

Bár az előre felvágott zöldségek vagy az előre felaprított sajt megvásárlása időt takaríthat meg a főzés során, a boltok gyakran többet kérnek a kényelemért.

 Hasonlítsd össze az árakat!

Ha többfajta élelmiszerbolt közelében laksz, fontold meg, hogy melyikben érdemes vásárolni! Hasonlítsd össze az árakat, ezáltal pedig megtudhatod, hogy melyik üzletben vannak olcsóbban a szükséges termékek. Ha nem túl nagy fáradság, a megtakarítás optimalizálása érdekében lehet érdemes két boltban is bevásárolni.

Márkák harca

A szupermarketek a drága, márkás termékeket általában szemmagasságba helyezik, ami arra csábíthat, hogy több pénzt költs. Ha azonban a polcok tetején vagy alján körülnézel, megtalálhatod az áruházak saját márkáit, amelyek olcsóbbak, és gyakran ugyanolyan jó ízűek. Válogass azok közül!

(thekitchn)

A figyelmetekbe ajánljuk