Vegetáriánusok előnyben, a húsimádók pedig már lehet, hogy elkattintottak, viszont ez a rakott tészta tökéletes választás. Ha gyorsan akarsz elkészíteni valami finom és tartalmas ételt akkor ez a recept neked szól. Első hallásra talán furcsa lehet a gomba az olívabogyóval, de az ízek magukért beszélnek.


Hozzávalók:

  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis db sárgarépa
  • 1 csomag magozott olívabogyó
  • 500 g passzírozott paradicsom vagy sűrített paradicsom
  • só, bors, kakukkfű és bazsalikom ízlés szerint
  • 30 dkg sajt
  • 500 g tészta tetszés szerint

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, a gombát szeleteljük fel tetszőleges formában. A vöröshagymát kockázzuk fel, a fokhagymát és sárgarépát reszeljük le, majd ezt a három alapanyagot pirítsuk le olajon míg barnulni kezd. A csiperkegombát adjuk hozzá és hagyjuk az olajon párolódni, amíg összeesik. Ezután öntsük rá a passzírozott vagy sűrített paradicsomot, majd fűszerezzük a fent említettekkel ízlés szerint, majd hagyjuk nagy lángon megfőni a ragut.

Mielőtt levesszük a lángról a kész szószt, tegyük bele az olívabogyót is. Felkarikázhatjuk, félbevághatjuk, de akár egészben is maradhat. Hagyjuk, hogy 2-3 perc alatt megpuhuljon, ezzel pedig a szósz el is készül. Főzzünk ki 500 gramm tetszőleges tésztát, majd leszűrés után öntsük rá a gombás szószt és forgassuk össze. Reszeljünk le a 30 dkg sajtot.

Egy magas falú tálba a keverék felét oszlassuk el, erre a lereszelt sajt felét tegyük rá, majd a maradék tésztát is tegyük a tálba és a sajt másik felét alaposan oszlassuk el a tetején. 190 fokos sütőben 20 percig süssük, míg aranybarna lesz a teteje.

A figyelmetekbe ajánljuk