A legegyszerűbb paradicsomos spagetti, amit valaha láttál

Rachel Roddy receptje igen egyszerű, csak egy pár összetevőre lesz szükségünk hozzá.


Ez a recept 5 perc előkészületet és 20 perc főzést vesz el a napi teendőinkből, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 fokhagymagerezd (összetörve, ha enyhébb ízt szeretnénk, vagy vékonyan felszeletelve az erősebb ízért)
  • 1 x 400 g konzerv egész paradicsom
  • 6 darab édes cseresznye paradicsom, apróra vágva
  • 1 kis darab szárított piros chili/ egy kevés szárított chili pehely
  • 4-8 szardellafilé
  • 450g spagetti

Készítsük el a tésztát egy edényben, közben pedig hevítsük fel az olajat egy serpenyőben alacsony lángon. Erre jön a fokhagyma, majd, amikor a fokhagyma bugyborékolni kezd, a konzerv paradicsom (miután leöntöttük a levét róla) és a cseresznye paradicsom. Ehhez adjunk hozzá egy kis chilit és hagyjuk még forrni őket.

Közben lezárhatjuk a tésztát, amit érdemes al dentére főznünk. A szószba ekkor dobjuk bele a szardellafiléket. Akkor készült el a szósz, ha ezek kellően szétoszlanak benne. Ekkor szűrjük le a tésztát és keverjük hozzá a szószhoz. Ha túl sűrű vagy ragacsos, adhatunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, majd tálalhatjuk is.

(Forrás: Guardian)


A figyelmetekbe ajánljuk