Nigel Slater receptjében vegán különlegességgel találkozhatunk.
A paprikák töltelékéhez Nigel Slater tofut használ fel receptjében, mivel könnyű, panna cotta állaga illik a sült paprika édes húsához. Ha nem vagyunk vegánok, feta sajtot is használhatunk helyette. Adhatunk hozzá kis koriandert is.
Hozzávalók
- 3 piros paprika
- 500 g tofu
- 250 g meggyparadicsom
- 100 ml olívaolaj
- 10 darab zöld olajbogyó
- 10 szál metélõhagyma
- 2 evőkanál petrezselyem (apróra vágva)
Elkészítés
1. Állítsuk a sütőt 200 Celsius-fokra. A paprikákat felezzük el és magozzuk ki. Tegyük őket vágott oldalával felfelé egy tepsibe vagy sütőformába.
2. A tofut oszlassuk el egyenletesen a paprikákban. A meggyparadicsomokat vágjuk ketté és tegyük a paprikákba a tofuval együtt. Öntsük az olívaolaj egy részét a paprikákba. Végül fűszerezzünk fekete borssal és kevés sóval.
3. Süssük a paprikát egy órán át, amíg igazán meg nem puhulnak.
4. Az olajbogyót vágjuk apró durva darabokra, majd helyezzük őket egy keverőtálba. A snidlinget vágjuk apróra és keverjük össze az olajbogyóval.
5. Távolítsuk el a petrezselyem levelét a száráról, aprítsuk fel, majd dobjuk az olajbogyóhoz és metélőhagymához. Ezt szórjuk a sütőből kivett paprikákra, majd fogyasszuk frissen.
(Forrás: Guardian)