sietésben lévő nő reggel egy bögre kávéval és egy aktatáskával a kezében gyűrű az ujján női szmokingban kisminkelve a konyhában

Unod a müzlit és az instant zabkását, de nincs időd királyi reggelit rittyenteni? Nem kell tovább agyalnod, mi ugyanis megmutatunk egy receptet, amely nemcsak, hogy gyors, de a végeredmény egy igazi retró finomság.


A pirítóst szinte mindannyian szeretjük, legyen az vekniből vagy szendvicskenyérből, süljön sütőben vagy ugorjon ki a pirítóból. A kihívást mindig a feltét jelenti, hogy pontosan mit is akarunk rákenni az aranybarna kenyérszeletekre.

Van aki lekvárral, más mogyorókrémmel, sőt, olyan is akad, aki az amerikai mintára mogyoróvajjal, még inkább mogyoróvajjal és lekvárral szereti. Egyesek csak vajjal kenik meg és meghintik némi sóval, mások sajttal eszik. Azonban egyik sem ér a retró tojáskrém nyomába, amely percek alatt elkészíthető, tápláló, finom, és laktató is egyben.

Hozzávalók


  • 6 db tojás
  • 60 g szoba-hőmérsékletű vaj
  • 150 g majonéz
  • só, bors
  • 2 - 3 szál újhagyma

Elkészítés

A szoba-hőmérsékletű tojásokat forrásban lévő vízben 10 percig főzzük, majd hideg vizes tálba rakjuk, hogy kihűljenek. Ezután megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket. A puha vajat összekeverjük a majonézzel, a sóval, a borssal, majd belekeverjük az apróra vágott újhagymát, végül pedig a lereszelt tojásokat is. Alaposan összekeverjük, és tálalásig hűtőben tároljuk.

És ennyi volna. Jó étvágyat kívánunk!

via Street Kitchen

A figyelmetekbe ajánljuk