A frittata egy tojáslepény, amit szinte bármilyen zöldséggel feldobhatunk és, amit az olaszok előszeretettel fogyasztanak húsvétkor is.
A frittata lehet egy kiadós reggeli vagy éppenséggel egy könnyed ebéd, de vacsorának is kiváló. Sőt, akár szendvics feltét is lehet, de tortillalapba is tekerhető. Egy rendkívül finom és univerzális étel. A hamisítatlan olasz fogáshoz húsvétkor egy kis füstölt kolbászt is hozzáadnak a helyiek, ezzel méltón megünnepelve a hosszú böjt végét. Készítsd el te is, ezt a pofonegyszerű finomságot.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 4 ek finomliszt
- 2 dl tej
- 2 ek olaj
- 1 mk feketebors
- 1 mk szárított oregánó
- csipet sütőpor
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 db koktélparadicsom
- 5 dkg reszelt sajt
- petrezselyem
- bazsalikom
Elkészítése:
A tojásokat felverjük, hozzáadunk lisztet, tejet, majd beleszórjuk az összes fűszert, a zúzott fokhagymát meg a sütőport, és együtt jó habosra verjük.
Ezután előveszünk egy nagyobb serpenyőt, és olajat csorgatunk bele. Felforrósítjuk, majd a masszát beleöntjük, beledobáljuk a félbevágott paradicsomokat, a serpenyőt 160 fokos sütőbe tesszük, körülbelül 15 percre. Átsütjük, majd megszórjuk a reszelt sajttal, hagyjuk, hogy jól ráolvadjon, végül aprított petrezselyemmel és/vagy bazsalikomot is szórhatunk rá. Az olaszok leginkább pirított kenyérszeletekkel fogyasztják.Húsvétkor pedig feltúrbózhatjuk füstölt sonkával, tormával, vagy egy kis kolbásszal.
Cikkünk megjelenését a Cemix, valamint az Internorm támogatta.