Noha a banán tele van kalciummal, káliummal és magnéziummal, ennek köszönhetően pedig fogyasztása igencsak jó hatással van a vérnyomásunkra és a szívünkre. Reggelire enni lehet nem olyan jó döntés, legalábbis a különféle kutatások ezt bizonyítják.

Az összes étkezés közül a reggelit tartják a legfontosabbnak, ekkor törekednünk kell arra, hogy egészséges és tápláló élelmiszereket vigyünk be a szervezetünkbe. Praktikus és gyors megoldásnak tűnhet a reggeli rohanás közepette megragadni egy banánt, majd az autóban, dugóban ülve elmajszolni.

A szakértők szerint azonban jobb minél előbb elfeledni, ha energikusak szeretnénk maradni a nap hátralévő részében.

Ugyanis a sárga gyümölcsben lévő magas cukortartalom lendületet, de hamar kiürül a szervezetünkből, és fáradtnak, sőt mi több éhesnek fogjuk érezni magunkat.

Akár erőteljes vércukorszint-ingadozáshoz is vezethet, az irritábilis bél szindrómában (IBS) szenvedőknek pedig hasmenést idézhet elő. Emellett a vérünkben található magnézium is ugrásszerűen megnő, amely tovább károsíthatja a szív- és érrendszert.

Ha mégis szeretnénk a reggelink részévé tenni, akkor ne önmagában fogyasszuk. Próbáljunk valamilyen egészséges zsiradékot, például mogyoróvajat fogyasztani mellé, ezáltal lassabban szívódik fel a benne található cukor.

Friss

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Íme, 3+1 ötlet a fokhagyma felhasználására

A fokhagyma antioxidánsokban és természetes antibiotikumokban gazdag egészséges zöldség. Hogyan használhatnánk fel minél sokrétűbben a hétköznapokban?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk