A mogyoróvajas keksz nem meglepően Amerikából származik, hiszen a lehetőségek országában hatalmas népszerűségnek örvend földimogyoróból készült krém. Ebből adódóan sok mindenhez felhasználják, de ez az egyik legkedveltebb a recept.



Ez a keksz pedig nem csak azért remek választás, mert könnyen elkészíthető, hanem mert egyszerűen minden napszakhoz tökéletesen illik. Reggeli kávé mellé, uzsonnára, illetve vacsora utáni desszertként is kiváló.

Hozzávalók:
  • 16 dkg mogyoróvaj (crunchy)
  • 12.5 dkg vaj (puha)
  • 18 dkg barna cukor (sötétbarna)
  • 2 ek juharszirup
  • 1 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vanília kivonat

A hozzávalókat fakanállal vagy robotgéppel összedolgozzuk. (A sorrend mindegy, hiszen csak beletesszük a tálba és egyből keverhetjük is) Sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól távol, diónyi nagyságú gombócokat teszünk ki a masszából. Végül pedig a tenyerünkkel korongokká lapítjuk.

Légkeverésen 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük körülbelül 10 percre, majd ha kész tepsiben hagyjuk kihűlni a kekszeket.


(Nosalty)

Friss

A Élősködők rendezője mélytengeri lényekről csinál filmet

Bong Joon-ho első animációs filmjére készül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk