A legtöbb esetben először a könyvek készülnek el, majd azt követően – ha elég sikeres az írott verzió –, egy-egy sztorit meg is filmesítenek a legnagyobb stúdiók. De mi történik akkor, ha ez a folyamat megfordul? Milyen borítókra számíthatunk?


A filmeket ugyan nem kezdte el megrendezni, de az amerikai művész, Matt Stevens megalkotta kedvenc filmjei fiktív könyvborítóit – tudhatjuk meg a Plain beszámolójából. Az észak-karolinai illusztrátor a Good Movies as Old Books (Jó filmek régi könyvként) címet adta projektjének, melyből egyértelműen kiderül az is, hogy művei vintage-stílusban készülnek.

A „megkönyvesített" művek között olyan filmekkel találkozhatunk, mint például a Jordan Peele rendezésében készül Mi, Damien Chazelle többszörösen Oscar-jelölt és -nyertes Whiplash című filmje, vagy a tavalyi év – és talán az elmúlt évtizedek – legjobb filmje, az Oscar-díjas Joon Ho mozi, az Élősködők.

Mutatunk párat Stevens műveiből, aki az összes illusztrációra kíváncsi, megnézheti a művész Instagram-oldalán.

Mad Max: A harag útja

Csillagok között

A nyolcadik utas: a Halál

Élősködők


Mission: Impossible

Forrás: This Is Colossal

Friss

Ezeket a fotókat még sose láthattad a ma 10 éves Scott Pilgrim forgatásáról

Pontosan 10 évvel ezelőtt, 2010. augusztus 10-én mutatták be a Scott Pilgrim a világ ellent, Edgar Wright képregényadaptációt. A film bukott a mozikban ugyan, mégis klasszikussá vált. Az évforduló miatt Wright megosztott egy halom, még sose látott fotót a forgatás első pár napjáról. Íme!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk