design szék Sequel Seats

A sok közösségi tevékenység közül talán a mozizás, ami a legjobban hiányzik mindenkinek.


A Sequel a repülőgépek kabinjainak átalakításához hasonló koncepciót követve nyúl hozzá a mozik üléseihez – mindezt ráadásul úgy, hogy közben az egonomikus kényelmet is figyelembe veszi. Mindegyik ülés magában foglal majd egy fejtámlát, mely a többitől jól elkülönítve, egy beépített led-kijelzővel rendelkezik majd, továbbá minden szék ülésszámozással és a jegyet megvásárló nevével lesz ellátva. Ezzel igyekeznek elkerülni, hogy az ülések között keveredés történjen – persze ez hosszútávon majd magánéleti kérdéseket is felvet.

A formatervezett székek nem csak szépek 

Néhányan ugyan elég biztonságosnak érzik a színházakat, de a legtöbben még mindig racionális óvatossággal vagyunk afelől, hogy beltéri, közösségi rendezvényeken vegyünk részt, ami ráadásul hosszabb ideig tart. A The Layer design munkái arra mutatnak rá, hogyan alakulnak majd át a mozik a járvány után, érzékelve az új normát, ami új ülési koncepciót is jelent egyben.

Míg a Sequel Seats-re keresztelt design egy járványra reagáló koncepciónak tűnhet, az alapötlet már 14 hónapja a fejlesztési stádiumában volt, a járvány kitörése előtt. A mozik és színházat bezárásának idején a design ügynökség, Layer megtartotta az eredeti design ötletet és ezt az időszakot az arra használták, hogy a technológiai megoldásokat integrálják és nagyobb bizalmat építsenek a moziba járó közönség köreiben.


Az üléseket úgy alakították ki, hogy sokféle anyagból elkészülhetnek, beleértve a 3D-s kötött, hidrofób, foltálló textilszövet kárpitot, amit antibakteriális rézszálakkal lehet kiegészíteni. Az ülések között, valamint mögött egy olyan UV fényt alakítottak ki, amit mindent sterilizál, ami körülötte van. Erről, az egyébként még csak készülőfélben lévő japán szabadalomról korábban mi is beszámoltunk.

Forrás: design\milk

A figyelmetekbe ajánljuk