Inspiráló gondolat gif színátmenetes háttérrel

Sokan hajlamosak egyszerűen az ifjúsági regény kategóriába sorolni J.K. Rowling Harry Potter-regénysorozatát, pedig az írónő sokszor olyan örökérvényű bölcsességeket és tanácsokat adott szereplői szájába, amiket felnőtt fejjel is érdemes megfogadnunk.


Sirius Black bölcsessége

Id\u00e9zet Sirius Blackt\u0151l, J.K. Rowling Harry Potter \u00e9s a T\u0171z serlege c\u00edm\u0171 reg\u00e9ny\u00e9b\u0151l

Idézet Sirius Blacktől, J.K. Rowling Harry Potter és a Tűz serlege című regényéből

Hamu és Gyémánt

A sorozat negyedik kötetében Harrynek ismét komoly kihívásokkal kellett szembenéznie, neve ugyanis bekerült a Tűz Serlegébe és kiválasztották egy iskolák között viadal, a Trimágus Tusa egyik bajnokának. Azért is különleges a kötet, mert talán itt válik a történet ifjúsági regényből felnőtteknek való olvasmánnyá ,és itt kezdjük el megismerni Harry keresztapját, a rejtélyes Sirius Blacket, aki a fenti bölcsességgel rávilágít arra, hogy nem elég egy szemszögből szemlélnünk az eseményeket és az embereket sem, akikkel összehoz minket a sors.

Nem a levegőbe beszél

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Facebook / J.K. Rowling

Az utolsó könyv megjelenése óta már több mint tíz év eltelt, de az írónő élete és személye továbbra is nagy érdeklődésre tart számot. Nemcsak azért, mert azóta újabb sikeres könyvsorozattal örvendezteti meg olvasóit, amit Robert Galbraith álnéven jegyez, és amiben megmutatja, hogy a krimi műfajában is kiemelkedő alkotó, hanem azért is, mert előszeretettel szólal meg társadalmi, politikai kérdésekben, és áll ki a számára fontos ügyek mellett. Egy írónőtől nem meglepő, hogy mindezt általában csodásan választékos stílusban teszi, ráadásul nemcsak a levegőbe beszél, nem fél cselekedni sem. Ezt bizonyítja, hogy nemrég egymillió fontot adományozott a koronavírus áldozatainak megsegítésére.

A figyelmetekbe ajánljuk