Egy Hyundai logó.

A Hyundai újragondolta az egyik legikonikusabb autóját

A koreai Hyundai autógyár tervezői megépítették a Heritage Series Grandeur-t, az 1980-as évekbeli szedán modernizált, teljesen elektromos változatát.


Az autógyártó megtartotta az első generációs Grandeur eredeti, dobozos formáját, miközben olyan funkciókkal egészítette ki, mint a pixeles stílusú LED-es fényszórók és hátsó lámpák.

A Heritage Series Grandeur névre keresztelt modellhez újratervezett oldalsó tükröket, fedett kerekeket és csúszóborítást is fejlesztettek.

Belül az autó luxuskivitelű átalakítást kapott, az ülések elől bordó bársony kárpitozással lettek ellátva, amely az eredeti verda belső terét idézi, hátul pedig vörösesbarna nápolyi bőrt használtak.

A műszerfal gombjait és tárcsáit ultraszéles érintőképernyős kijelzőre cserélték, míg az egy küllős kormánykerék és a repülőgép-stílusú váltókar az 1980-as évek esztétikáját hivatott megőrizni.

A további részletek közé tartozik a középkonzol kartámaszában az értéktárgyak tárolására szolgáló rejtett, kiugró rekesz, valamint a bronzszínű világítás, amely a '80-as évek audioberendezéseire hajaz.

A Heritage Series Grandeur saját hangrendszerét a dél-koreai hangmérnök, Guk-il Yu fejlesztette ki. A márka állítása szerint az autó műszerfalát és középkonzolját a koncertterem-építészet inspirálta.

A Hyundai a "Newtro (újdonság + retro)" kifejezéssel jellemezte a formatervezéshez való hozzáállását.

A Heritage Series Grandeur koncepcióautónak készült, hogy megünnepelje az eredeti négykerekű 35. évfordulóját, így biztosan nem kerül sorozatgyártásba.

A Hyundai korábban hasonló projektet hajtott végre 1975-ös ferdehátú modelljével, a Ponyval, és a jövőben további koncepció-újragondolásokkal kívánja folytatni a Heritage Series-t.

Forrás: Deezen

A figyelmetekbe ajánljuk