dolgozó nő iroda

A Covid az amerikaiak kétharmadát kényszerítette home office-ba, hogy ott alakítsák ki a munkaállomásukat. Ez sokuknak azt jelenti, hogy sosem térnek vissza az irodai léthez. Két hölgy mesél az új világról.Bemutatunk két nőt, akik újraértelmezettek a munkájukat a járvány idején.

Még senki sem tudja, hogy milyen a koronavírus utáni időszak, hogy az új normális hogyan is fog kinézni, de egy biztos, a munka más lesz, mint eddig volt. Azok a cégek, akik eddig azt gondolták, hogy a home office otthoni láblógatás csupán, azok nagyot tévedtek, hiszen az emberek igazából tudnak produktívak lenni otthoni munkakörülmények között is.

Néhány vállalat, mint a Twitter és a Square már bejelentették, hogy munkavállalóik tudnak felváltva (otthonról és az irodából) is dolgozni, más cégek felmondták az irodai szerződésüket. A Global Workplace Analytics szerint az összes amerikai irodai dolgozó 30%-a valószínűleg már otthonról fog dolgozni 2021-ig fejti ki a marieclaire.com cikke, melyben két vezető munkatárs beszél az új helyzetről.

Smita Hashim

https://www.linkedin.com/in/smitahashim

Smita Hashim gyártási igazgatóként dolgozik a Google Meetnél. A Google Meet videokonferenciahívásra kifejlesztett rendszer beharangozásával 2017-ben még egy kicsit robusztusabb lett a Google. Smita Hashim vezetésével vezették be a terméket. A Covid-járvány alatt ingyenessé tették a szoftvert, és ez már így is marad.

„Üzleti szempontból egyértelmű döntés volt. A kihívás az volt, hogy elérhetővé tegyük mihamarabb, és ebben ne legyen fennakadás"

- tette hozzá Hasim. A csapata ráadásul azon is dolgozott, hogy minél több nyelven elérhető legyen a Meet.

Ali Ray Slack

slack.com

Ali Rayl a Slack vásárlói élmények osztályát vezeti. Feladata az volt, hogy 12 millió Slack-felhasználó élményét tegye minőségibbé. Az eszköz újraértelmezte a vállalaton belüli kommunikációt az elmúlt tíz évben, a felületen több mint tizenkétezer új fizetős szervezetet regisztráltak a pandémia alatt. A Slack sikere azon is múlhatott, hogy azon kevés eszközök egyike, amely támogatja a nem szinkronizált munkát, ami azt jelenti, hogy a meetingek alatt nem kell, hogy mindenki az irodában legyen ugyanabban az időben.

„Azt is tudjuk, hogy a házimunka és a gyereknevelési feladtok nagy része még mindig a nők vállát nyomja"

- teszi hozzá Rayl. Így fontosnak tartottuk, hogy olyan eszközt fejlesszünk, ami rugalmasan kezeli az oda-vissza kommunikációt, így hát bármikor bekapcsolódhatunk egy ötletelésbe, akár kutyasétáltalás közben is.

A figyelmetekbe ajánljuk