Hemingway és macskája Cristobal együtt isznak az asztalnál

Miért érdekesek egy író macskái? Természetesen nem minden esetben számít világszenzációnak ez a párosítás, de az amerikai Nobel-díjas író állatai halála után is nagy népszerűségnek örvendnek. Mutatjuk is, hogy miért.


A floridai Key West első számú attrakciója a Hemingway-ház. A neves író egykori otthonának nagyon erős a kisugárzása, de nem csak a híres író emléke vonzza ide a látogatókat. A kertben 54 (!) macska él, amelyeknek szabad bejárásuk van a házba és az egykori stúdióba is.

Mi a titka a macskáknak?

Ernest Hemingway k\u00e9t fi\u00e1val, Patrickkal and Gregoryval valamint kismacsk\u00e1kkal Kub\u00e1ban

Ernest Hemingway két fiával, Patrickkal and Gregoryval valamint kismacskákkal Kubában

John F. Kennedy Presidential Library

Nem is akármilyen cicák ezek: nagy részük egy különleges kórral, a polidaktiliával él, aminek következtében extra lábujjakkal rendelkeznek.

Az első ilyen cicát Hemingway kapta, aki eleve nagyra becsülte a tappancsosokat. Snow Ball, avagy Hógolyó volt a neve, a továbbiakat pedig híres barátairól nevezte el. Ez a hagyomány ma is él, úgyhogy az 54 cica mindegyike egy-egy hírességről kapta a nevét – megtalálható itt Humphrey Bogarttól Sophia Lorenig a színészvilág minden nagysága.

Hol találkozhatsz velük?

Macska a Hemingway h\u00e1zban

Egy pár évvel ezelőtti kép az egyik Hemingway cicáról

Flickr / hlehto

Mivel a többujjúság nem zavaró az ő életükben, a hagyaték őrzői ma is törekszenek arra, hogy ez a vérvonal megmaradjon. Mind az itt dolgozók, mind pedig a látogatók imádják a falkát, úgyhogy remek életük van a csodás múzeumban.

Hemingway és a macskák, ha találkoznak

Boise nevű macskájával a havannai otthonukban, Finca Vigiában

A figyelmetekbe ajánljuk