nyávogó macska

Ugyan a tudomány jelenlegi állása szerint a kutyákkal ellentétben a macskáknak nincs közös nyelve, mégis egy applikáció megpróbálkozik segíteni a cicatartóknak, hogy mit is akar pontosan kedvencük.


Az appot tervező Javier Sanchez szerint erre azért volt szükség, mert a jelenlegi járványhelyzetben sokaknak az egyetlen társuk a háziállatuk, és az alkalmazás segíthet közelebb kerülni a macskákhoz, ezáltal pedig jobb társaságot biztosíthatnak. Hatalmas cseverészésre azonban senki ne számítson: mindössze tizenhárom kifejezésre futja, azok is inkább parancsolóak, mint kedvesek.

Bár a macskákat sokan tényleg önző állatnak mondják, de nem valószínű, hogy a gazdi-állat viszonyt ténylegesen segítik majd az olyan mondatok, mint az

"Etess meg!"

vagy a

„Dühös vagyok!" és a „Hagyj békén!" kifejezések.

Eddig a felhasználók tetszését se nyerte el az applikáció, mivel rengetegen hibákat jelentettek benne. Volt, akinek 90 százalékban a „Szeretlek!" kifejezést használta a cicája, ami már tényleg a ló másik oldala.

Sanchez viszont nincs elkeseredve, hiszen további tervei vannak a macskák nyelvével: egy okosnyakörvet fejlesztenek, ami a nyávogás után rögtön emberi beszédre fordítja azt. Kíváncsian várjuk.

Ha valaki szeretne 13 különböző mondatot hallani a kedvencétől, akkor az alkalmazás neve MeowTalk. Bárki letöltheti.

(BBC)

A figyelmetekbe ajánljuk