Nem a sztoriját veszik majd át, csak a történetmesélési eszközeit.Steven Spielberg filmes cége, az Amblin már két éve megvásárolta Akira Kurosawa klasszikusának, A vihar kapujábannak (Rashomon) a jogait. Most úgy döntöttek, az HBO Max égisze alatt sorozatot fejlesztenek belőle. Az írója Billy Ray (Philips kapitány) és Virgil Williams (Mudbound) lesz. Az alkotók leszögezték, hogy nem remake-et csinálnak Kurosawa filmjéből, mindössze a történetmesélési eszközeit emelik át az más történetekhez – írja az A.V. Club.

A vihar kapujában egyébként egy szexuális visszaélésről és egy gyilkosságról szól, több különböző, egymásnak gyakran ellentmondó nézőpontból elmesélve. Mindegyik mesélő hazudik arról, amit látott, végül egy nagy, végső verzióban kulminálódik a történet, amiről továbbra se tudjuk meg a film végére, hogy tényleg az igazság-e.

Ez a fajta történetmesélés olyannyira gyakorivá vált az eredeti óta, hogy amolyan klisévé vált az évek folyamán, számtalan sorozatnak volt is ilyen epizódja.

Friss

Lezárják az Andrássy utat ezen a hétvégén

Mivel ma, április 22-én ünnepeljük a Föld napját, a főváros lezárja az Andrássy út-József Attila utca szakaszt, valamint a pesti alsó rakpartot.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk