Három karácsonyi Netflix-film, ami garantálja az ünnepi hangulatot

Bár a karácsony közeledtével szinte biztos, hogy egyre többen kerülünk az ünnep bűvkörébe, rohanó világunkban nem csoda, ha néha elfelejtjük, hogy ennek az időszaknak a pihenésről, családtagjainkról és barátainkról, valamint úgy általában a szeretetről kellene szólnia. Ha még nem járt át minket teljesen az ünnep szelleme, nézzünk meg pár karácsonyi filmet.


Az olyan klasszikusok, mint a Reszkessetek, betörők!, Grincs és Igazából szerelem mellett egyre több Netflix-filmből válogathatunk, amik tökéletesen alkalmasak arra, hogy ünnepi hangulatot teremtsenek. Hogy melyik a három legjobb? Mutatjuk!

Karácsonyi krónikák

A Clay Kaytis nevével fémjelzett Karácsonyi krónikákat 2018. november 22-én nézhettük meg először a streaming-csatornán. A vígjáték története szerint minden évben karácsonykor házimozi-felvételek sorozatán keresztül találkozhatunk a Pierce családdal, a visszapillantások 2017-ben véget érnek, mivel a család összetartó ereje, Teddy és Kate édesapja, valamint Claire férje, Doug Pierce elhunyt. Kate folyamatosan az otthoni filmeket nézegeti, és apja régi filmkameráját felhasználva elkészíti a sajátját, beleértve a Mikulásnak írt videólevelét. Karácsonyi krónikák szereplői között olyan sztárokat találunk, mint a Golden Globe-jelölt Kurt Russel és az Oscar-díjas Goldie Hawn. A Karácsonyi krónikák második része 2020-ban jelent meg.

Klaus – A karácsony titkos története

2019-ben mutatták be a Klaus – A karácsony titkos története című, spanyol gyártású animációs filmet, mely a streaming-szolgáltató első saját gyártású egész estés rajzfilmje is egyben. A főbb szereplőket Jason Schwartzman, J.K. Simmons és Rashida Jones szinkronizálták. A film gyakorlatilag egy sajátos Mikulás-eredettörténet, melyben egy büntetésből az északi városba helyezett postás összebarátkozik a visszahúzódó játékkészítő favágóval. A főbb karakterek magyar hangjait Czető Roland, Barbinek Péter és Balsai Móni kölcsönözték. A Klaus a tavalyi év egyik közönségsikere lett: megjelenését követően a film 8,5 ponton állt az IMDB-n, 91%-on pedig a Rotten Tomatoes oldalán.

A Jangle család karácsonya

2020-ra az A Jangle család karácsonya című családi-musicallel készült a Netflix, melyet David E. Talbert írt és rendezett. Az életteli Cobbleton városkában játszódó történetben a híres játékkészítő mester, Jeronicus Jangle történetét követi nyomon. Amikor hűséges gyakornoka ellopja féltve őrzött alkotását, Jeronicus hasonlóan okos és leleményes unokáján és egy régen elfelejtett találmányon múlik, hogy begyógyítsák a régi sebeket és újraélesszék az elfeledett varázslatot. A főbb szerepekben az Oscar-díjas Forest Whitakert, az Emmy-díjas Keegan-Michael Key-t és Madalen Millst láthatjuk.

A figyelmetekbe ajánljuk