hang nélkül 2

Hang nélkül 2

A Hang nélkül 2 az első film a járvány kezdete óta 100 milliós bevétellel

A kulcs az volt, hogy a folytatás már nem egyszerre debütált moziban és valamelyik stramingszolgáltatón is, hanem kizárólag csak moziban lehetett nézni.


Az idei év első nagyobb mozisikere a Godzilla vs. Kong volt, ami jelenleg 99,6 milliós amerikai bevételnél tart, ami normális esetben hatalmas zakó lenne, de a körülményeket figyelembe véve kiugró. Az óriásmajommal birkózó óriásgyíkos film ugyanis egyszerre debütált mozikban, HBO Maxon és HBO Gon is, így mindenki eldönthette, hogy inkább otthon, vagy moziban nézi meg. Az emberek szép számmal pedig minél nagyobb felületen akarták látni minél nagyobb hangerővel a verekedő óriásszörnyeket.

Most viszont újabb mérföldkőhöz érkezett az amerikai moziipar újraéledése. John Krasinski horrorja, a Hang nélkül 2 ugyanis átlépte a bűvös 100 milliós bevételi határt az Egyesült Államokban, jelenleg 108 milliónál tart, míg a nemzetközi bevételei 80 milliónál. Ezen persze segített, hogy csak moziban volt látható, premiert követő 45. napon kerül majd csak fel Paramount Plusra.

Apró győzelem, a folytatás pedig már úton van, de azért valószínűleg a film valamelyik producerének csak ott motoszkálhat a fejében, hogy ez alapján mennyivel többet hozhatna ideálisabb esetben. Az első 17 millióból készült és 340 milliót hozott világszerte. A folytatás viszont már 67 millióból készült, arra számítva, hogy a folytatás még az elsőnél is sokkal jobban fog teljesíteni. Valószínűleg így is lett volna, a koronavírus viszont beleszólt a dologba.

(Forrás: Variety)


A figyelmetekbe ajánljuk